Torsk med ertepure og soyasmør er en super hverdagsrett som er rask og enkel å lage. Samtidig blir den et festmåltid med nydelige smaker som utfyller hverandre. Frisk grønn ertepure og deilig salt soyasmør er perfekt som tilbehør til den mer nøytrale torsken.

Denne fiskeretten er uten melk og melkeprodukter, men du kan fint servere den til de som ikke tåler melk også. At fløte og smør er byttet ut med melkefrie alternativer vil høyst sannsynlig ikke merkes, verken på smak eller konsistens.

VanskelighetsgradEnkel

Torsk med ertepure og soyasmør er en nydelig og smaksrik rett uten melk som bare tar 30 minutter å lage. Den kan serveres både til hverdag og fest.

Vi pleier å bruke frossen torsk til denne retten, og dampe torsk og grønnsaker sammen i ovn. Når torsken er frossen når den settes inn i dampovnen, blir den ferdig samtidig med grønnsakene. Så lager vi resten av tilbehøret mens det i ovnen godgjør seg. Å tilberede fisken i dampovn gjør at den blir ekstra saftig. Samtidig beholder den flere næringsstoffer og vitaminer ettersom man bruker lavere temperaturer. Grønnsakene får en søt og god smak. Det går også raskt siden ovnen ikke trenger å forvarmes. 

Dersom du ikke har dampovn, kan du trekke torsken i lettsaltet vann og koke grønnsakene til de er passe møre.

Vi serverer torsken sammen med blomkål og gulrøtter. Du kan også servere kokte poteter til.

Til denne retten trenger du melkefrie alternativer til margarin og fløte. Som erstatning til margarin bruker vi blå Melange uten melk, salt og soya. Til å erstatte fløten anbefaler vi Gryr Til Matlaging.

Del

Torsk med ertepure

Antall4 porsjoner
Tidsbruk (ca)30 minutter

Torsk og grønnsaker
 600 g torsk
 1 blomkål
 4 gulrøtter
Ertepure uten melk
 700 g erter
 50 g melkefri margarin(for eksempel Melange uten salt, melk og soya)
 0,50 dl melkefritt fløtealternativ(for eksempel Gryr Til Matlaging)
 salt
 pepper
Soyasmør uten melk
 100 g melkefri margarin(for eksempel Melange uten salt, melk og soya)
 3 små sjalottløk(eller tilsvarende mengde med gul løk)
 3 ss soyasaus

Torsk og grønnsaker
1

Torsk med ertepure og soyasmør lager du ved å først vaske grønnsakene, skrelle gulrøttene og dele opp alle grønnsakene i jevnstore biter.

2

Med dampovn: legg grønnsakene og den frosne torsken på en rist og sett risten midt i ovnen. Sett inn et fat under risten som vannet fra fisken kan renne ned på. Sett ovnen på 99 grader full damp, og la torsken og grønnsakene dampe i ca 25 minutter eller til fisken er ferdig.

Uten dampovn: kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er passe møre. Kok opp vann, ha i litt salt, legg i fisken og la den trekke noen minutter til den er ferdig.

3

Fisken er ferdig når den flaker seg og er hvit i kjøttet. Du kan også stikke en kakenål gjennom fiskekjøttet. Om du ikke møter motstand, er torsken klar.

Ertepure uten melk
4

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og legg i de frosne ertene. La ertene koke noen minutter og sil så av vannet.

5

Ha i melkefri margarin og fløte-erstatningen og kjør ertene med en stavmikser til pureen blir jevn og fin. Smak til med salt og pepper.

Soyasmør uten melk
6

Smelt melkefri margarin i en stekepanne og tilsett finhakket sjalottløk. La løken steke på middels varme til den er gyllen. Ha i soyasaus og kok opp. Stek på nokså sterk varme i et par minutter til løken får tatt til seg smaken av soyasausen og blir mørk.

7

Server torsken med grønnsaker, ertepure og soyasmør på toppen. Dette smaker absolutt nydelig!

Ingredienser

Torsk og grønnsaker
 600 g torsk
 1 blomkål
 4 gulrøtter
Ertepure uten melk
 700 g erter
 50 g melkefri margarin(for eksempel Melange uten salt, melk og soya)
 0,50 dl melkefritt fløtealternativ(for eksempel Gryr Til Matlaging)
 salt
 pepper
Soyasmør uten melk
 100 g melkefri margarin(for eksempel Melange uten salt, melk og soya)
 3 små sjalottløk(eller tilsvarende mengde med gul løk)
 3 ss soyasaus

Fremgangsmåte

Torsk og grønnsaker
1

Torsk med ertepure og soyasmør lager du ved å først vaske grønnsakene, skrelle gulrøttene og dele opp alle grønnsakene i jevnstore biter.

2

Med dampovn: legg grønnsakene og den frosne torsken på en rist og sett risten midt i ovnen. Sett inn et fat under risten som vannet fra fisken kan renne ned på. Sett ovnen på 99 grader full damp, og la torsken og grønnsakene dampe i ca 25 minutter eller til fisken er ferdig.

Uten dampovn: kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er passe møre. Kok opp vann, ha i litt salt, legg i fisken og la den trekke noen minutter til den er ferdig.

3

Fisken er ferdig når den flaker seg og er hvit i kjøttet. Du kan også stikke en kakenål gjennom fiskekjøttet. Om du ikke møter motstand, er torsken klar.

Ertepure uten melk
4

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og legg i de frosne ertene. La ertene koke noen minutter og sil så av vannet.

5

Ha i melkefri margarin og fløte-erstatningen og kjør ertene med en stavmikser til pureen blir jevn og fin. Smak til med salt og pepper.

Soyasmør uten melk
6

Smelt melkefri margarin i en stekepanne og tilsett finhakket sjalottløk. La løken steke på middels varme til den er gyllen. Ha i soyasaus og kok opp. Stek på nokså sterk varme i et par minutter til løken får tatt til seg smaken av soyasausen og blir mørk.

7

Server torsken med grønnsaker, ertepure og soyasmør på toppen. Dette smaker absolutt nydelig!

Torsk med ertepure og soyasmør uten melk