Har du lyst å lage saftige fastelavnsboller uten melk? Da anbefaler vi deg å prøve denne oppskriften: Fastelavnsboller uten melk (tangzhong). Bollene blir ekstra gode og «kremfløten» vi bruker kan piskes helt stiv og er nøytral og god på smak. Melkeallergi er ingen hindring for fantastisk gode fastelavnsboller!

Saftige fastelavnsboller uten melk

For at bollene skal bli ekstra saftige, har vi brukt tangzhong-metoden. Det betyr bare at du lager en jevning først som du varmer opp og kjøler ned før du blander den med resten av deigen. Dette gjør at deigen kan holde på mer væske, og dermed blir bollene supersaftige og holder seg ferske lenger.

Vi leste først om bakemetoden tangzhong på den inspirerende bloggen til Elin (krem.no) og hadde lyst til å prøve ut metoden på melkefrie boller også. Konklusjonen er klar: dette ble utrolig gode og saftige boller! Tangzhong-boller uten melk er også veldig enkle å lage.

Perfekt pisket melkefri krem

Som alternativ til kremfløte brukte vi Gryr Til Matlaging med litt vaniljesukker i, det synes vi ble veldig godt. Kremen kan piskes helt stiv og holder fasongen i flere dager. Merk at Gryr Til Matlaging kan inneholde spor av melk.

For å få en perfekt pisket melkefri krem til fastelavnsboller, er det best at fløte-erstatningen du bruker er kald før du starter. Vår erfaring er også at melkefrie kremfløte-erstatninger må piskes litt lenger for at kremen skal bli ordentlig stiv, enn kremfløte må.

Men når du først har fått kremen stiv, så vil den holde konsistensen og formen i flere dager. Vi oppbevarte pisket krem av «Gryr til matlaging» i kjøleskapet i en uke, og fasongen og smaken var fortsatt den samme. Merk at andre melkefrie alternativer til kremfløte ikke nødvendigvis har de samme egenskapene som «Gryr Til Matlaging».

P.S: Har du hørt folk snakke om at kremen ikke blir stiv når de pisker den på sommeren? Det er fordi kuene drar på beitet på sommeren og får annet fôr. Dette påvirker melken og gir utslag på hvor lett det er å piske fløten stiv. En av fordelene med å unngå kumelk og melkeprodukter, er at du slipper dette problemet! Melkefrie alternativer til kremfløte har de samme egenskapene hver dag hele året.

Man må ta med seg de positive sidene ved melkeallergi også 🙂

Sjekk ut Fastelavnsboller uten melk (tangzhong) og ha en god fastelavn!

Melis på fastelavnsbolle uten melk
Tangzhong fastelavnsboller uten melk
Fastelavnsboller uten melk med krem og syltetøy
Fastelavnsboller uten melk med krem og syltetøy

Legg igjen en kommentar