Reker og hjemmelaget loff har vi kost oss med disse sommervarme aprildagene. Så deilig!
Smørloff som du kjøper i butikken inneholder melk, gjerne i form av både smør og fløte. Men melkefri «smør»-loff er enkelt å lage. Og når du baker den selv smaker den dessuten mye bedre! Vi brukte havredrikk og melkefri margarin i deigen, og loffen ble kjempeluftig og god.
Rekene bestilte vi av lofotfisk.com og fikk dem på døra dagen etter bestilling. Store deilige reker som anbefales! (Ingen reklame, bare veldig fornøyd :))
Oppskriften på deilig fletteloff finner du nedenfor. Server reker og hjemmelaget loff med melkefri margarin, majones, dill og sitron. Det blir et ordentlig herremåltid!
Fletteloff uten melk er enkelt å lage selv. Og så mye bedre enn den du kjøper ferdig! Denne loffen blir luftig og god og passer perfekt til fest.

Fletteloff uten melk lager du slik: Varm først opp væsken til ca 20 grader. Ha alle ingrediensene bortsett fra den melkefrie margarinen i bakebollen. Elt deigen i ca 10 minutter før du tilsetter margarinen i terninger. Kjør i ca 10 minutter til, til all margarinen er godt eltet inn i deigen. Deigen skal nå være smidig og elastisk.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca en time til den har fått dobbel størrelse.
Del først deigen i to. Det skal bli to brød. Hver del deles igjen i tre, og rulles til tre lange pølser.
Flett pølsene til en fin flette og legg på papir på stekebrett.
Gjør det samme med den andre delen.
Dryss litt mel over brødene, legg over et håndkle og la dem etterheve i ca 45 minutter.
Stek brødene midt i ovnen på 190 grader i ca 35 minutter. Avkjøl loffene på rist.
Skjær brødet i skiver og server - gjerne med reker!
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fletteloff uten melk lager du slik: Varm først opp væsken til ca 20 grader. Ha alle ingrediensene bortsett fra den melkefrie margarinen i bakebollen. Elt deigen i ca 10 minutter før du tilsetter margarinen i terninger. Kjør i ca 10 minutter til, til all margarinen er godt eltet inn i deigen. Deigen skal nå være smidig og elastisk.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca en time til den har fått dobbel størrelse.
Del først deigen i to. Det skal bli to brød. Hver del deles igjen i tre, og rulles til tre lange pølser.
Flett pølsene til en fin flette og legg på papir på stekebrett.
Gjør det samme med den andre delen.
Dryss litt mel over brødene, legg over et håndkle og la dem etterheve i ca 45 minutter.
Stek brødene midt i ovnen på 190 grader i ca 35 minutter. Avkjøl loffene på rist.
Skjær brødet i skiver og server - gjerne med reker!
