Reker og hjemmelaget loff har vi kost oss med disse sommervarme aprildagene. Så deilig!

Smørloff som du kjøper i butikken inneholder melk, gjerne i form av både smør og fløte. Men melkefri «smør»-loff er enkelt å lage. Og når du baker den selv smaker den dessuten mye bedre! Vi brukte havredrikk og melkefri margarin i deigen, og loffen ble kjempeluftig og god.

Rekene bestilte vi av lofotfisk.com og fikk dem på døra dagen etter bestilling. Store deilige reker som anbefales! (Ingen reklame, bare veldig fornøyd :))

Oppskriften på deilig fletteloff finner du nedenfor. Server reker og hjemmelaget loff med melkefri margarin, majones, dill og sitron. Det blir et ordentlig herremåltid!

VanskelighetsgradEnkel

Fletteloff uten melk er enkelt å lage selv. Og så mye bedre enn den du kjøper ferdig! Denne loffen blir luftig og god og passer perfekt til fest.

Del

Fletteloff uten melk som er skjært opp i skiver

Tidsbruk (ca)3 timer

 3 dl alternativ til melk(vi brukte havredrikk)
 3 dl vann
 25 g fersk gjær
 2 ts sukker
 1 ts havsalt
 950 g hvetemel
 50 g melkefri margarin(vi brukte Eldorado Smøremyk)

1

Fletteloff uten melk lager du slik: Varm først opp væsken til ca 20 grader. Ha alle ingrediensene bortsett fra den melkefrie margarinen i bakebollen. Elt deigen i ca 10 minutter før du tilsetter margarinen i terninger. Kjør i ca 10 minutter til, til all margarinen er godt eltet inn i deigen. Deigen skal nå være smidig og elastisk.

2

Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca en time til den har fått dobbel størrelse.

3

Del først deigen i to. Det skal bli to brød. Hver del deles igjen i tre, og rulles til tre lange pølser.

Fletteloffdeig delt i tre pølser

4

Flett pølsene til en fin flette og legg på papir på stekebrett.

Fletteloffdeig som flettes

5

Gjør det samme med den andre delen.

Fletteloff ferdig flettet

6

Dryss litt mel over brødene, legg over et håndkle og la dem etterheve i ca 45 minutter.

Fletteloff uten melk

7

Stek brødene midt i ovnen på 190 grader i ca 35 minutter. Avkjøl loffene på rist.

Fletteloff uten melk

8

Skjær brødet i skiver og server - gjerne med reker!

Fletteloff uten melk som er skjært opp i skiver

Ingredienser

 3 dl alternativ til melk(vi brukte havredrikk)
 3 dl vann
 25 g fersk gjær
 2 ts sukker
 1 ts havsalt
 950 g hvetemel
 50 g melkefri margarin(vi brukte Eldorado Smøremyk)

Fremgangsmåte

1

Fletteloff uten melk lager du slik: Varm først opp væsken til ca 20 grader. Ha alle ingrediensene bortsett fra den melkefrie margarinen i bakebollen. Elt deigen i ca 10 minutter før du tilsetter margarinen i terninger. Kjør i ca 10 minutter til, til all margarinen er godt eltet inn i deigen. Deigen skal nå være smidig og elastisk.

2

Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca en time til den har fått dobbel størrelse.

3

Del først deigen i to. Det skal bli to brød. Hver del deles igjen i tre, og rulles til tre lange pølser.

Fletteloffdeig delt i tre pølser

4

Flett pølsene til en fin flette og legg på papir på stekebrett.

Fletteloffdeig som flettes

5

Gjør det samme med den andre delen.

Fletteloff ferdig flettet

6

Dryss litt mel over brødene, legg over et håndkle og la dem etterheve i ca 45 minutter.

Fletteloff uten melk

7

Stek brødene midt i ovnen på 190 grader i ca 35 minutter. Avkjøl loffene på rist.

Fletteloff uten melk

8

Skjær brødet i skiver og server - gjerne med reker!

Fletteloff uten melk som er skjært opp i skiver

Fletteloff uten melk
Reker og hjemmelaget loff med majones, dill og sitron
Reker og loff