Porsjonspavlova uten melk passer perfekt til enhver fest! En alltid like populær dessert som du lager enkelt med denne oppskriften.

VanskelighetsgradEnkel

Minipavlova uten melk er supre å lage til et lite selskap. Denne oppskriften gir åtte melkefrie pavlovaer med pisket krem og vaniljekrem uten melk.

Del

pavlova uten melk

Til pavlovaene trenger du melkefrie alternativer til kremfløte og vaniljekrem. Oatly sin vaniljesaus kan piskes til en nokså stiv vaniljekrem. Den smaker greit og sammen med en nøytral pisket kremfløte uten melk som Gryr Til Matlaging og friske bær synes vi pavlovaen ble både god på smak og enkel å lage.

Oppdatert mai 2021: vi har også testet den piskbare vaniljesausen til Aito og den smaker veldig godt! Den har en ørliten bismak fra havrebasen, men dette rundes lett av ved å tilsette litt vaniljesukker. Kremen ble derimot ikke fullt så stiv som Oatly sin vaniljesaus da vi pisket den. Vi blandet den med Oatly sin piskbare fløte, og kremen kunne nok vært enda litt stivere. Pavlovaen smakte uansett helt nydelig 🙂

Antall8 porsjoner

Bunnene
 3 eggehviter
 1,50 dl sukker
 1 ts maisenna
 0,50 ts eddik
Krem og pynt
 1 dl melkefri kremfløte(f.eks. Gryr, Oatly eller Alpro)
 1 dl melkefri piskbar vaniljesaus(f.eks. Aito eller Oatly - eller vaniljekrem som du lager fra bunnen)
 2 ts vaniljesukker(valgfritt)
 friske bær

1

Minipavlova uten melk lager du ved å først piske eggehvitene til de blir stive. Pass på at det ikke kommer rester av eggeplommer eller fett i marengsen, ellers vil den ikke bli stiv.

2

Ha i litt og litt sukker mens du fortsetter å piske kraftig, og pisk så i noen minutter til du får en tykk og stiv marengs.

3

Bland til slutt forsiktig inn eddik og maisenna med en slikkepott.

4

Legg bakepapir på et brett og ha marengsen i en sprøytepose. Form 8 mindre pavlovabunner.

5

Stek pavlovabunnene i ovnen på 130 grader i 40-50 min. (Steketemperatur og tid vil variere litt fra ovn til ovn.) Slå av ovnen og la bunnene stå i ovnen til den er kald.

6

Pisk den melkefrie kremfløten stiv, gjerne sammen med litt vaniljesukker. Pisk vaniljesausen til krem og bland den med den melkefrie kremfløten. Fordel kremen på bunnene og pynt med friske bær!

Ingredienser

Bunnene
 3 eggehviter
 1,50 dl sukker
 1 ts maisenna
 0,50 ts eddik
Krem og pynt
 1 dl melkefri kremfløte(f.eks. Gryr, Oatly eller Alpro)
 1 dl melkefri piskbar vaniljesaus(f.eks. Aito eller Oatly - eller vaniljekrem som du lager fra bunnen)
 2 ts vaniljesukker(valgfritt)
 friske bær

Fremgangsmåte

1

Minipavlova uten melk lager du ved å først piske eggehvitene til de blir stive. Pass på at det ikke kommer rester av eggeplommer eller fett i marengsen, ellers vil den ikke bli stiv.

2

Ha i litt og litt sukker mens du fortsetter å piske kraftig, og pisk så i noen minutter til du får en tykk og stiv marengs.

3

Bland til slutt forsiktig inn eddik og maisenna med en slikkepott.

4

Legg bakepapir på et brett og ha marengsen i en sprøytepose. Form 8 mindre pavlovabunner.

5

Stek pavlovabunnene i ovnen på 130 grader i 40-50 min. (Steketemperatur og tid vil variere litt fra ovn til ovn.) Slå av ovnen og la bunnene stå i ovnen til den er kald.

6

Pisk den melkefrie kremfløten stiv, gjerne sammen med litt vaniljesukker. Pisk vaniljesausen til krem og bland den med den melkefrie kremfløten. Fordel kremen på bunnene og pynt med friske bær!

Minipavlova uten melk