Personvern

Hvem vi er

Umelk er en nettside om mat og matlaging uten kumelk som drives på frivillig basis av Torleif og Reidun Skaland. Vår nettstedsadresse er: https://www.umelk.no og vår boadresse er: Etterstadsletta 120, 0659 Oslo. Du kan kontakte oss her.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Kontaktskjema, e-post og sosiale medier

Personopplysninger og annen informasjon som frivillig sendes inn via kontaktskjemaet vårt, på e-post eller via våre sosiale kanaler blir tatt vare på for å gi deg best mulig kundeservice. Vi bruker ikke denne informasjonen til markedsføring.

Gratisprodukter og nyhetsbrev

For å kunne sende ut gratisprodukter og nyhetsbrev med ekstra tips, registrerer vi e-postadressene til de som ønsker disse produktene/tjenestene. Opplysningene som lagres er navn og e-postadresse, samt om nyhetsbrev er ønsket. Informasjonen blir brukt til å sende ut gratisproduktene og nyhetsbrev. Nyhetsbrevene vil av og til kunne inneholde informasjon om våre produkter og tjenester. Du kan når som helst se, slette eller endre din profil på umelk og melde deg av nyhetsbrevet (se nederst i nyhetsbrevet).

Spørreundersøkelser og konkurranser

For å vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg med våre produkter og tjenester, kan det hende at vi sender ut en spørreundersøkelse til deg som er på e-postlisten vår. Det er frivillig å svare og du kan være anonym. For å bli med i konkurranser der vi sender fysiske produkter til deg, trenger vi å midlertidig registrere postadressen din.

Informasjonskapsler

Umelk bruker informasjonskapsler, eller cookies som det heter på engelsk. Det vil si at når du er inne på sidene våre, blir en liten tekstfil (informasjonskapsel) lagret på datamaskinen din.

Når du er inne på nettsiden vår for første gang, eller etter at du har slettet informasjonskapsler, kommer et banner til syne nederst på siden som informerer om at vi bruker informasjonskapsler. Hvis du klikker «OK, takk» på banneret, godtar du at vi bruker informasjonskapsler.

Mer om informasjonskapsler kan du lese i vår cookie policy.

Analyse

Umelk bruker Google Analytics, som samler inn anonym statistikk via infomasjonskapsler. Dette gir oss informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter bloggen er mest besøkt osv. Du kan lese om hvordan Google Analytics oppbevarer dataene her.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på umelk.no kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Utvidelser som samler inn data

Instagram Feed plugin bruker Instagram API på nettsidens frontend. Alle data som mottas fra Instagram via API, er lagret i WordPress-databasen i en kort periode for frontend optimalisering. Instagram lagrer noen informasjonskapsler i nettleseren  av besøkende på nettstedet via API-data. Disse informasjonskapslene brukes hovedsakelig til sikkerhetsformål. De er regulert i henhold til Instagrams personvernerklæring.

iThemes Security samler inn IP-adressen til besøkende, bruker-ID for innloggede brukere og brukernavn for påloggingsforsøk for å sjekke skadelig aktivitet og for å beskytte nettstedet mot bestemte typer angrep. Eksempler på forhold når logging oppstår, inkluderer påloggingsforsøk, logg-ut forespørsler, forespørsler om mistenkelige nettadresser, endringer i nettstedinnhold og passordoppdateringer. Denne informasjonen beholdes i 14 dager.

Akismet samler inn informasjon og besøkende som kommenterer på nettsteder som bruker Akismet antispam-tjenesten. Informasjonen inkluderer den kommenterendes IP-adresse, brukeragent, refererende side og nettstedets URL (sammen med annen informasjon som er opgitt av den kommenterende, som navn, brukernavn, epost-adresse og kommentaren i seg selv).

Hvem vi deler dine opplysninger med og hvor vi sender dem

For å drive umelk.no, deler vi av og til personopplysninger med brukerstøtte for IT- og administrasjonssystemer og leverandører av ulike tjenester som behandler personopplysningene dine for oss (som webhotell, utsending av e-poster og lignende). Vi bruker Sircon som webhotell, se deres personvernerklæring her. We bruker ConvertKit for utsending av e-poster med gratisprodukter og nyhetsbrev. ConvertKit sin personvernerklæring finner du her.

For oss er det viktig at alle personopplysninger behandles med høy grad av sikkerhet, både av oss selv og av leverandører som behandler informasjon for oss. Vi sender ikke personopplysninger til land utenfor EU.

Utvidelser som deler opplysninger

iThemes Security: Dette nettstedet er skannet for potensielt skadelig programvare og sårbarheter av Sucuris SiteCheck. Vi sender ikke personlig informasjon til Sucuri; Sucuri vil imidlertid kunne finne personlig informasjon publisert offentlig (for eksempel i kommentarer) under skanningen. For mer informasjon, se Sucuris personvernerklæring. iThemes Security er en del av et nettverk av nettsteder som beskytter mot distribuerte brute force-angrep. For å aktivere denne beskyttelsen, blir IP-adressen til besøkende som prøver å logge på nettstedet, delt med en tjeneste som leveres av ithemes.com. For personvernspolitiske detaljer, se iThemes personvernerklæring.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Innsendt personinformasjon via kontaktskjemaer, spørreundersøkelser og analysedata lagres i ett år. Eventuell kjøpsinformasjon lagres i ti år.

Oppbevaringstider hos utvidelser

iThemes Security: Sikkerhetslogger beholdes i 14 dager.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har registrert en profil på umelk.no, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Kontaktinformasjon

Har du kommentarer eller spørsmål som har med personvern å gjøre, kan du kontakte oss her.

Denne personvernerklæringen er oppdatert i oktober 2021.