VanskelighetsgradEnkel

Vafler uten melk blir kjempegode når du lager dem med en melkeerstatning basert på havre, ris, soya eller mandler. Overrask noen med melkefrie vafler!

Del

Vafler uten melk som ligger på et fat med syltetøy og melkefri rømme

Tidsbruk (ca)40 minutter

 3 egg
 3 ss sukker
 4 dl erstatning til melk (juster eventuelt på mengden til røren er passe tykk)(havremelk, rismelk eller det du har/tåler/liker best)
 100 g melkefri margarin(for eksempel blå Melange uten melk, salt og soya)
 1 ts bakepulver
 1 ts vaniljesukker
 0,50 ts kardemomme
 270 g hvetemel
 1 klype salt(hvis du bruker margarin uten salt)

1

Vafler uten melk er veldig enkle å lage. Slik gjør du:
Smelt den melkefrie margarinen. Ha egg og sukker i en bolle og visp sammen. Rør inn melkeerstatningen og den smeltede margarinen. Hvis margarinen er uten salt, tilsetter du en klype salt også.

2

Ha i de tørre ingrediensene og visp røren godt sammen, helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. La så røren stå og svelle en stund.

3

Stek vaflene i vaffeljern på middels til høy varme. Smør litt margarin i jernet mellom hver vaffelplate.

4

Server gjerne melkefrie vafler med syltetøy og litt melkefri rømmeerstatning!

Vafler uten melk som ligger på et fat med syltetøy og melkefri rømme

5

TIPS: Vaflene er best når du spiser dem nylagde. Vaffelrøren kan stå seg i flere dager i kjøleskapet. Dersom du har vaffelrester, kan du fryse dem eller pakke dem inn og oppbevare dem i kjøleskapet. Varm dem litt i mikroen før du skal spise restevaflene. Da blir de myke og gode igjen.

Kategori, Stikkord,

Ingredienser

 3 egg
 3 ss sukker
 4 dl erstatning til melk (juster eventuelt på mengden til røren er passe tykk)(havremelk, rismelk eller det du har/tåler/liker best)
 100 g melkefri margarin(for eksempel blå Melange uten melk, salt og soya)
 1 ts bakepulver
 1 ts vaniljesukker
 0,50 ts kardemomme
 270 g hvetemel
 1 klype salt(hvis du bruker margarin uten salt)

Fremgangsmåte

1

Vafler uten melk er veldig enkle å lage. Slik gjør du:
Smelt den melkefrie margarinen. Ha egg og sukker i en bolle og visp sammen. Rør inn melkeerstatningen og den smeltede margarinen. Hvis margarinen er uten salt, tilsetter du en klype salt også.

2

Ha i de tørre ingrediensene og visp røren godt sammen, helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. La så røren stå og svelle en stund.

3

Stek vaflene i vaffeljern på middels til høy varme. Smør litt margarin i jernet mellom hver vaffelplate.

4

Server gjerne melkefrie vafler med syltetøy og litt melkefri rømmeerstatning!

Vafler uten melk som ligger på et fat med syltetøy og melkefri rømme

5

TIPS: Vaflene er best når du spiser dem nylagde. Vaffelrøren kan stå seg i flere dager i kjøleskapet. Dersom du har vaffelrester, kan du fryse dem eller pakke dem inn og oppbevare dem i kjøleskapet. Varm dem litt i mikroen før du skal spise restevaflene. Da blir de myke og gode igjen.

Vafler uten melk