Vafler uten melk blir kjempegode når du lager dem med en melkeerstatning basert på havre, ris, soya eller mandler. Overrask noen med melkefrie vafler!

Vafler uten melk er veldig enkle å lage. Slik gjør du:
Smelt den melkefrie margarinen. Ha egg og sukker i en bolle og visp sammen. Rør inn melkeerstatningen og den smeltede margarinen. Hvis margarinen er uten salt, tilsetter du en klype salt også.
Ha i de tørre ingrediensene og visp røren godt sammen, helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. La så røren stå og svelle en stund.
Stek vaflene i vaffeljern på middels til høy varme. Smør litt margarin i jernet mellom hver vaffelplate.
Server gjerne melkefrie vafler med syltetøy og litt melkefri rømmeerstatning!
TIPS: Vaflene er best når du spiser dem nylagde. Vaffelrøren kan stå seg i flere dager i kjøleskapet. Dersom du har vaffelrester, kan du fryse dem eller pakke dem inn og oppbevare dem i kjøleskapet. Varm dem litt i mikroen før du skal spise restevaflene. Da blir de myke og gode igjen.
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vafler uten melk er veldig enkle å lage. Slik gjør du:
Smelt den melkefrie margarinen. Ha egg og sukker i en bolle og visp sammen. Rør inn melkeerstatningen og den smeltede margarinen. Hvis margarinen er uten salt, tilsetter du en klype salt også.
Ha i de tørre ingrediensene og visp røren godt sammen, helst med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. La så røren stå og svelle en stund.
Stek vaflene i vaffeljern på middels til høy varme. Smør litt margarin i jernet mellom hver vaffelplate.
Server gjerne melkefrie vafler med syltetøy og litt melkefri rømmeerstatning!
TIPS: Vaflene er best når du spiser dem nylagde. Vaffelrøren kan stå seg i flere dager i kjøleskapet. Dersom du har vaffelrester, kan du fryse dem eller pakke dem inn og oppbevare dem i kjøleskapet. Varm dem litt i mikroen før du skal spise restevaflene. Da blir de myke og gode igjen.