VanskelighetsgradEnkel

Sjokolademousse uten melk kan du servere til alle, og til alle anledninger. Dette blir en deilig melkefri sjokolademousse som smelter på tunga!

Til denne oppskriften trenger du melkefrie alternativer til sjokolade og kremfløte. Vi bruker Coop mørk kokesjokolade 46 % og Gryr Til Matlaging. Det blir veldig godt.

Del

Sjokolademousse uten melk

Antall4 porsjoner
Tidsbruk (ca)30 minutter

 5 eggeplommer
 200 g melkefri kokesjokolade
 2,50 dl Gryr Til Matlaging(eller annet alternativ til kremfløte)
 1 ss melis

1

Sjokolademousse uten melk lager du enkelt med kun fire ingredienser! Først har du eggeplommene i en bolle og blander inn melis. Ta en femtedel av den melkefrie "fløten" (0,5 dl om du lager 4 porsjoner) og visp den lett sammen med eggeplommene og melisen.

2

Deretter hakker du den melkefrie kokesjokoladen (for eksempel Coop mørk kokesjokolade 46 %).

Sjokolade som hakkes opp

3

Smelt sjokoladen i vannbad og sett til side så den avkjøler seg litt. Det er nemlig viktig at den ikke er for varm når den skal blandes med eggeblandingen, ellers kan eggene koagulere. Men den må heller ikke stå så lenge at den stivner! Hvis den blir kald, vil det dessuten være vanskelig å blande den med resten. Den bør altså ikke være rykende varm, men gjerne litt varmere enn lunken.

4

Mens sjokoladen står og kjøler seg, pisker du resten av "fløten" til en myk krem.

Pisket krem

5

Så er det tid for å blande den smeltede, og litt nedkjølte, sjokoladen med eggeblandingen. Rør godt i eggeblandingen mens du heller sjokoladen i blandingen. Pass på å røre hele tiden.

6

Bland deretter forsiktig inn fløtekremen med en slikkepott. Moussen skal være luftig og lett. Ha sjokolademoussen over i en skål og sett den kaldt en liten stund. Server og nyt en deilig melkefri sjokolademousse!

Sjokolademousse uten melk

KategoriStikkord,

Ingredienser

 5 eggeplommer
 200 g melkefri kokesjokolade
 2,50 dl Gryr Til Matlaging(eller annet alternativ til kremfløte)
 1 ss melis

Fremgangsmåte

1

Sjokolademousse uten melk lager du enkelt med kun fire ingredienser! Først har du eggeplommene i en bolle og blander inn melis. Ta en femtedel av den melkefrie "fløten" (0,5 dl om du lager 4 porsjoner) og visp den lett sammen med eggeplommene og melisen.

2

Deretter hakker du den melkefrie kokesjokoladen (for eksempel Coop mørk kokesjokolade 46 %).

Sjokolade som hakkes opp

3

Smelt sjokoladen i vannbad og sett til side så den avkjøler seg litt. Det er nemlig viktig at den ikke er for varm når den skal blandes med eggeblandingen, ellers kan eggene koagulere. Men den må heller ikke stå så lenge at den stivner! Hvis den blir kald, vil det dessuten være vanskelig å blande den med resten. Den bør altså ikke være rykende varm, men gjerne litt varmere enn lunken.

4

Mens sjokoladen står og kjøler seg, pisker du resten av "fløten" til en myk krem.

Pisket krem

5

Så er det tid for å blande den smeltede, og litt nedkjølte, sjokoladen med eggeblandingen. Rør godt i eggeblandingen mens du heller sjokoladen i blandingen. Pass på å røre hele tiden.

6

Bland deretter forsiktig inn fløtekremen med en slikkepott. Moussen skal være luftig og lett. Ha sjokolademoussen over i en skål og sett den kaldt en liten stund. Server og nyt en deilig melkefri sjokolademousse!

Sjokolademousse uten melk

Sjokolademousse uten melk