VanskelighetsgradEnkel

Ingen ting er så godt som ferskt hjemmelaget brød. Dette halvgrove brødet er saftig og mykt, perfekt for barn som ikke skal ha frø og klumper. Når du baker selv unngår du spor av melk og ekstra tilsatt gluten som ofte butikkbrødene inneholder.

Del

Saftig brød uten melk

Tidsbruk (ca)2 timer

 800 g Hvetemel
 500 g Sammalt hvetemelt, finmalt
 300 g Siktet rugmel
 5 ss Olje Raps/Oliven
 3 ts Salt
 50 g Gjær, fersk
 11 dl Vann
 2 ss Maltekstrakt(valgfritt)
 2 ts Honning(valgfritt)

1

Saftig brød uten melk er lett å lage og går raskt fordi dette ikke krever forheving. Denne oppskriften er til tre brød.

Slik går du fram:
Mål opp kaldt vann og ha i bakebollen. Tilsett gjær, honning og maltekstrakt og rør det godt ut.

2

Ha deretter i mel og salt i bakebollen. Bland alt sammen og elt godt i minst 5 minutter.

3

Ha deigen ut på benken og del den i tre like store emner. Form emnene til brød og legg i dem i hver sin smurte stekeform.
(Vi er veldig fornøyd med brødformene til Le Creuset da de slipper brødene lett når de skal ut av formen. Uansett kan det være smart å smøre formene litt før du har i deigen.)

4

Dersom du har dampovn, kan du sette brødene rett i ovnen på brødhevingsprogram i 45 minutter.

Hvis ikke, kan det være lurt å pensle oversiden av brødet med vann, da sprekker ikke deigen så lett under heving og du får en jevnere overflate. Legg et rent kjøkkenhåndkle over formene og sett dem på et lunt sted til heving i 45-60 minutter.

Tips: Fyll kjøkkenvasken med varmt vann og sett en rist over, ha formene på denne og et håndkle over, da blir det fin hevetemperatur for brødene.

5

Stek deretter brødene på 200 grader midt i ovnen i ca 45 minutter til de er ferdigstekte. Hvis brødene ramler rett ut av formene når du snur dem opp ned er det et godt tegn. Du kan også dunke på undersiden av brødet, det skal være en "hul" lyd når brødene er ferdige.

La brødene avkjøle seg på rist. Så er det bare å kose seg med ferskt, hjemmelaget, saftig brød uten melk!

Ingredienser

 800 g Hvetemel
 500 g Sammalt hvetemelt, finmalt
 300 g Siktet rugmel
 5 ss Olje Raps/Oliven
 3 ts Salt
 50 g Gjær, fersk
 11 dl Vann
 2 ss Maltekstrakt(valgfritt)
 2 ts Honning(valgfritt)

Fremgangsmåte

1

Saftig brød uten melk er lett å lage og går raskt fordi dette ikke krever forheving. Denne oppskriften er til tre brød.

Slik går du fram:
Mål opp kaldt vann og ha i bakebollen. Tilsett gjær, honning og maltekstrakt og rør det godt ut.

2

Ha deretter i mel og salt i bakebollen. Bland alt sammen og elt godt i minst 5 minutter.

3

Ha deigen ut på benken og del den i tre like store emner. Form emnene til brød og legg i dem i hver sin smurte stekeform.
(Vi er veldig fornøyd med brødformene til Le Creuset da de slipper brødene lett når de skal ut av formen. Uansett kan det være smart å smøre formene litt før du har i deigen.)

4

Dersom du har dampovn, kan du sette brødene rett i ovnen på brødhevingsprogram i 45 minutter.

Hvis ikke, kan det være lurt å pensle oversiden av brødet med vann, da sprekker ikke deigen så lett under heving og du får en jevnere overflate. Legg et rent kjøkkenhåndkle over formene og sett dem på et lunt sted til heving i 45-60 minutter.

Tips: Fyll kjøkkenvasken med varmt vann og sett en rist over, ha formene på denne og et håndkle over, da blir det fin hevetemperatur for brødene.

5

Stek deretter brødene på 200 grader midt i ovnen i ca 45 minutter til de er ferdigstekte. Hvis brødene ramler rett ut av formene når du snur dem opp ned er det et godt tegn. Du kan også dunke på undersiden av brødet, det skal være en "hul" lyd når brødene er ferdige.

La brødene avkjøle seg på rist. Så er det bare å kose seg med ferskt, hjemmelaget, saftig brød uten melk!

Saftig brød uten melk – hjemmelaget melkefritt nistebrød