VanskelighetsgradEnkel

Ingen ting er så godt som ferskt hjemmelaget brød. Dette halvgrove brødet er saftig og mykt, perfekt for barn som ikke skal ha frø og klumper. Her er det ikke tilsatt ekstra gluten som ofte butikkbrødene er.

Del

Saftig brød uten melk

Tidsbruk (ca)2 timer

 900 g Hvetemel
 500 g Sammalt hvetemelt, finmalt
 340 g Siktet rugmel
 5 ss Olje Raps/Oliven
 3 ts Salt
 50 g Gjær, fersk
 12 dl Vann
 2 ss Maltekstrakt
 2 ts Honning

1

Saftig brød uten melk er lett å lage og går raskt fordi vi kutter ut forheving. Oppskriften er til tre brød,

Slik går du fram:
Bland mel og salt i bakebollen.

2

Rør ut gjær, honning og maltekstrakt i vannet og tilsett oljen.

3

Bland alt sammen i bakebollen og elt godt i minst 5 minutter.

4

Denne fremgangsmåten krever ikke forheving.
Del deigen i tre like store emner.
Form emnene til brød og legg i dem i hver sin stekeform.
Vi er veldig fornøyd med brødformene til Le Creuset da de slipper brødene lett når de skal ut av formen. Uansett kan det være smart å smøre formene litt før du har i deigen.

5

Pensle oversiden av brødet med vann, da sprekker ikke deigen under heving og du får en jevn overflate.
Legg et rent kjøkkenhåndkle over formene og sett dem på et lunt sted til heving i 45-60 minutter.

Tips:
Fyll kjøkkenvasken med varmt vann og sett en rist over, ha formene på denne og et håndkle over, da blir det fin heve temperatur for brødene.

6

Stek brødene, 200 grader midt i ovnen i 45-60 minutter.

Selv bruker vi steketermometer og tar ut brødene når kjærnetemperatur er 99 grader.

Når brødene er ferdig tar du dem ut av ovnen. Ramler de rett ut av formene når du snur dem opp ned er det ett godt tegn. Du kan dunke på undersiden av brødet, er det en "hul" lyd er det også et godt tegn.

La brødene avkjøle seg på rist.

Så er det bare å kose seg med ferskt, hjemmelaget, saftig brød uten melk.

Ingredienser

 900 g Hvetemel
 500 g Sammalt hvetemelt, finmalt
 340 g Siktet rugmel
 5 ss Olje Raps/Oliven
 3 ts Salt
 50 g Gjær, fersk
 12 dl Vann
 2 ss Maltekstrakt
 2 ts Honning

Fremgangsmåte

1

Saftig brød uten melk er lett å lage og går raskt fordi vi kutter ut forheving. Oppskriften er til tre brød,

Slik går du fram:
Bland mel og salt i bakebollen.

2

Rør ut gjær, honning og maltekstrakt i vannet og tilsett oljen.

3

Bland alt sammen i bakebollen og elt godt i minst 5 minutter.

4

Denne fremgangsmåten krever ikke forheving.
Del deigen i tre like store emner.
Form emnene til brød og legg i dem i hver sin stekeform.
Vi er veldig fornøyd med brødformene til Le Creuset da de slipper brødene lett når de skal ut av formen. Uansett kan det være smart å smøre formene litt før du har i deigen.

5

Pensle oversiden av brødet med vann, da sprekker ikke deigen under heving og du får en jevn overflate.
Legg et rent kjøkkenhåndkle over formene og sett dem på et lunt sted til heving i 45-60 minutter.

Tips:
Fyll kjøkkenvasken med varmt vann og sett en rist over, ha formene på denne og et håndkle over, da blir det fin heve temperatur for brødene.

6

Stek brødene, 200 grader midt i ovnen i 45-60 minutter.

Selv bruker vi steketermometer og tar ut brødene når kjærnetemperatur er 99 grader.

Når brødene er ferdig tar du dem ut av ovnen. Ramler de rett ut av formene når du snur dem opp ned er det ett godt tegn. Du kan dunke på undersiden av brødet, er det en "hul" lyd er det også et godt tegn.

La brødene avkjøle seg på rist.

Så er det bare å kose seg med ferskt, hjemmelaget, saftig brød uten melk.

Saftig brød uten melk – hjemmelaget melkefritt nistebrød