VanskelighetsgradEnkel

Risengrynsgrøt uten melk er perfekt på lørdager, synes vi. Og selvsagt til jul! Her er våre tips til hvordan du lager melkefri risgrøt.

Grøten kan lages med det alternativet til kumelk som du liker og tåler. Om du velger Gryr havredrikk er det en god måte å få i seg jod på, som er et av næringsstoffene det er viktig å få i seg nok av når man kutter melk.

NB! Merk at du ikke må gi risdrikk til barn under seks år! Den kan nemlig inneholde skadelige nivåer av det kreftfremkallende stoffet organisk arsen.

Del
Risengrynsgrøt uten melk servert med kanel, sukker, rosiner og melkefri margarin
Antall4 porsjoner
Tidsbruk (ca)1 time
 2 dl Geisha grøtris
 4 dl vann(dropp vannet hvis du bruker risdrikk som melkealternativ)
 10 dl alternativ til melk(for eksempel havredrikk)
 0,25 ts salt
1

Risengrynsgrøt uten melk lages på to ulike måter, avhengig av hvilken melkeerstatning du bruker. Med en erstatning som er basert på havre, soya, mandel, kokos eller en blanding av disse, lager du grøten som det står på grøtrispakken: først koker du opp vann og grøtris og deretter tilsetter du melkeerstatningen i stedet for melk.

2

Risdrikk har derimot tynnere konsistens, så dersom du bruker den til å erstatte kumelken trenger du mindre væske totalt sett. I stedet for å koke opp grøtrisen med 4 dl vann og så tilsette 10 dl melkeerstatning, dropper du vannet og koker opp grøtrisen med 4 dl av de totalt 10 dl risdrikk og så tilsetter du de resterende 6 dl risdrikk.

3

La grøten småkoke under lokk til den tykner, i ca 45 minutter. Smak til med salt og eventuelt litt sukker til slutt. Husk at de forskjellige melkeerstatningene har ulikt søtningsnivå, så du må tilpasse det til hver enkelt.

4

Server den melkefrie risengrynsgrøten med sukker, kanel, rosiner og melkefri margarin. Vi liker godt den melkefrie margarinen Eldorado smøremyk. Nyt!

Ingredienser

 2 dl Geisha grøtris
 4 dl vann(dropp vannet hvis du bruker risdrikk som melkealternativ)
 10 dl alternativ til melk(for eksempel havredrikk)
 0,25 ts salt

Fremgangsmåte

1

Risengrynsgrøt uten melk lages på to ulike måter, avhengig av hvilken melkeerstatning du bruker. Med en erstatning som er basert på havre, soya, mandel, kokos eller en blanding av disse, lager du grøten som det står på grøtrispakken: først koker du opp vann og grøtris og deretter tilsetter du melkeerstatningen i stedet for melk.

2

Risdrikk har derimot tynnere konsistens, så dersom du bruker den til å erstatte kumelken trenger du mindre væske totalt sett. I stedet for å koke opp grøtrisen med 4 dl vann og så tilsette 10 dl melkeerstatning, dropper du vannet og koker opp grøtrisen med 4 dl av de totalt 10 dl risdrikk og så tilsetter du de resterende 6 dl risdrikk.

3

La grøten småkoke under lokk til den tykner, i ca 45 minutter. Smak til med salt og eventuelt litt sukker til slutt. Husk at de forskjellige melkeerstatningene har ulikt søtningsnivå, så du må tilpasse det til hver enkelt.

4

Server den melkefrie risengrynsgrøten med sukker, kanel, rosiner og melkefri margarin. Vi liker godt den melkefrie margarinen Eldorado smøremyk. Nyt!

Risengrynsgrøt uten melk