Velg det du vil skrive ut:

Pestosnurrer uten melk

Antall4 porsjonerTidsbruk (ca)3 timer

Pestosnurrer uten melk er perfekte å kose seg med på lørdagskvelden. Disse myke og saftige bollene med pesto i svingene vil gå ned på høykant.

Pestosnurrer uten melk

Deigen
 375 g hvetemel
 2,50 dl vann
 10 g fersk gjær
 10 g havsalt
Fyllet
 200 g Go'vegan Smøre(eller annet alternativ til smøreost naturell)
 3 ss grønn pesto uten melk
 300 g stekt kyllingkjøttdeig
 pizzakrydder
 salt
 pepper
 oliven(valgfritt)
 ananas(valgfritt)
Deigen
1

Pestosnurrer uten melk kan virkelig anbefales!

Varm først opp vannet til litt lunkent og rør inn gjæren i vannet. Finn fram kjøkkenmaskin og bolle med eltekrok. Vei opp melet i bollen, tilsett gjærblandingen og la maskinen gå til deigen har samlet seg. Ha i saltet og la deigen elte videre i ca 10-15 minutter.

Elt deigen lenge

2

La deigen heve til ca. dobbel størrelse.

3

Kjevle ut deigen til en stor, litt avlang pizzabunn.

Fyllet
4

Stek kyllingkjøttdeigen og bland den med krydder (som timian og oregano) etter ønske, og litt salt og pepper.

5

Finn fram pestoen. Vår melkefrie grønne pesto-favoritt er "Pesto alla Genovese" som vi kjøper i 1000 gramsversjon på Obs. Den inneholder kun olivenolje, basilikum, cashewnøtter, sjøsalt og pinjekjerner og er kjempegod!

Om du ikke har ferdig pesto, kan du lage en enkel versjon selv ved å kjøre 1 potte fersk basilikum sammen med 1 dl cashewnøtter (og/eller pinjekjerner) i en food processor til en jevn masse og tilsette litt god (men gjerne litt mild) olivenolje til den får den konsistensen du vil ha. Smak til med salt.

6

Bland den melkefrie smøreosten med den grønne pestoen og smør utover deigen.

7

Ha deretter på eventuelt annet du måtte ønske. Her var det noen som ville ha ananas, så det ble lagt på halvparten av deigen. Rull sammen deigen til en pølse og del opp i biter på ca 2-3 cm.

8

Legg bakepapir på et stekebrett og sett pestosnurrene i en ring på brettet. Hos oss var det slik at de som ville ha ananas også ville ha oliven, så vi merket snurrene som inneholdt ananas med en oliven på toppen :) Det ble litt dekorativt også!

9

Dersom det er noen i familien som spiser ost, fordeler du bare snurrene på to brett og har ost på dem som er på det ene brettet. Enkelt og greit!

10

Dekk pestosnurrene med et håndkle og la dem stå på et lunt sted og heve i ca en halv time. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

11

Stek pestosnurrene i ca 20 minutter eller til de er ferdigstekte. Server dem gjerne med guacamole, melkefri "rømme" som Oatly iMat fraiche, ruccula og god olivenolje. Nyt!

Pestosnurrer uten melk

Annen info

Porsjoner 0