VanskelighetsgradEnkel

Pepperkaker uten melk og egg er ikke vanskelig å lage. Disse melkefrie pepperkakene smaker nydelig og fikser julestemningen på et blunk!

Del

Pepperkaker uten melk og egg

Til pepperkaker uten melk trenger du melkefritt alternativ til smør/margarin. Vi bruker Melange uten melk, salt og soya.

Denne oppskriften er også uten egg, men vi synes resultatet ble akkurat like bra som da vi laget deigen med egg. Men hvis du vil kan du bytte ut forholdsvis 0,5 dl vann med 1 egg. Om du har pakket deigen godt inn vil den stå seg i kjøleskapet i flere uker.

Antall8 porsjoner

 125 g sukker
 100 g melkefri margarin(vi anbefaler Melange uten melk, salt og soya)
 100 g sirup
 250 g hvetemel
 0,50 ts bakepulver
 0,50 dl vann
 0,50 ts ingefær
 0,50 ts nellik
 0,50 ts kanel
 1 klype salt(hvis du bruker margarin uten salt)
 1 klype pepper(valgfritt)

1

Pepperkaker uten melk lager du slik:
Ha melkefri margarin, sukker og sirup i en kjele og varm opp til hele massen har smeltet.

2

Mål opp krydderne, inkludert salt og pepper, og rør dem inn i den varme sirupmassen.

3

Bland mel og bakepulver godt sammen i en bakebolle og hell over den flytende sirupmassen.

4

Tilsett vann før du elter alt godt. Pakk deigen inn og sett den kaldt til dagen etter (minst).

5

Kle et brett med bakepapir. Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen. Kakene blir ekstra sprø når de er litt tynne. Stikk ut pepperkaker og legg dem på brettet. Du kan også bruke denne deigen til å lage pepperkakehus.

6

Stek pepperkakene midt i ovnen på 200 grader i 7-10 minutter. Den nøyaktige steketiden avhenger av tykkelsen. Avkjøl kakene.

7

Pepperkaker uten melk kan gjerne spises slik de er. Om du ønsker å pynte dem, kan du lage en enkel melisglasur ved å blande melis med litt vann. Bruk for eksempel en plastpose der du har klippet et lite hull i hjørnet til å ha glasuren på pepperkakene. Vil du pynte pepperkakehus, kan vi også tipse om at melkefrie non stop selges på Europris (løsvekt).

Vi ønsker dere en god førjulstid!

Ingredienser

 125 g sukker
 100 g melkefri margarin(vi anbefaler Melange uten melk, salt og soya)
 100 g sirup
 250 g hvetemel
 0,50 ts bakepulver
 0,50 dl vann
 0,50 ts ingefær
 0,50 ts nellik
 0,50 ts kanel
 1 klype salt(hvis du bruker margarin uten salt)
 1 klype pepper(valgfritt)

Fremgangsmåte

1

Pepperkaker uten melk lager du slik:
Ha melkefri margarin, sukker og sirup i en kjele og varm opp til hele massen har smeltet.

2

Mål opp krydderne, inkludert salt og pepper, og rør dem inn i den varme sirupmassen.

3

Bland mel og bakepulver godt sammen i en bakebolle og hell over den flytende sirupmassen.

4

Tilsett vann før du elter alt godt. Pakk deigen inn og sett den kaldt til dagen etter (minst).

5

Kle et brett med bakepapir. Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen. Kakene blir ekstra sprø når de er litt tynne. Stikk ut pepperkaker og legg dem på brettet. Du kan også bruke denne deigen til å lage pepperkakehus.

6

Stek pepperkakene midt i ovnen på 200 grader i 7-10 minutter. Den nøyaktige steketiden avhenger av tykkelsen. Avkjøl kakene.

7

Pepperkaker uten melk kan gjerne spises slik de er. Om du ønsker å pynte dem, kan du lage en enkel melisglasur ved å blande melis med litt vann. Bruk for eksempel en plastpose der du har klippet et lite hull i hjørnet til å ha glasuren på pepperkakene. Vil du pynte pepperkakehus, kan vi også tipse om at melkefrie non stop selges på Europris (løsvekt).

Vi ønsker dere en god førjulstid!

Pepperkaker uten melk og egg