Velg det du vil skrive ut:

Pekanpai uten melk

Antall1 porsjonTidsbruk (ca)2 timer

Pekanpai uten melk smaker fantastisk godt! Den er enkel å lage melkefri og genial å servere i et selskap der ikke alle tåler melk.

Pekanpai uten melk med pekannøtter lagt i et pent mønster på toppen

Bunnen
 225 g hvetemel
 150 g melkefri margarin
 2 ss sukker
 0,50 ts salt
 1 ss iskaldt vann
Fyllet
 150 g pekannøtter
 3 egg
 150 g lys sirup
 200 g brunt sukker
 1 klype salt
Pynt
 100 g pekannøtter
Bunnen
1

Pekanpai uten melk er enkelt å lage!

Del først den melkefrie margarinen i terninger og kjør den sammen med mel, sukker og salt i en kjøkkenmaskin med kniver til en jevn masse. Tilsett kaldt vann og bland alt raskt sammen til en deig. Du bør ikke bearbeide paideigen for mye.

2

Smør paiformen med litt melkefri margarin eller olje. Om du ønsker å kjevle deigen, må den stå kjølig i minst en halv time først. Ellers kan den trykkes ut direkte i formen. Fordel den så jevnt som mulig. Sørg også for å klemme deigen godt inntil og opp langs kanten av formen. Prikk bunnen med en gaffel.

3

La formen med paibunnen stå i minst en halv time i kjøleskapet eller 15 minutter i dypfryser før steking. Det hindrer deigen i å sige ned fra kanten under steking.

4

Varm opp stekeovnen til 220 grader og forstek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 175 grader.

Fyllet og pynten
5

Visp eggene sammen. Plukk ut de fineste pekannøttene til pynt og grovhakk resten. Bland de grovhakkede pekannøttene med resten av ingrediensene og hell fyllet over i paiformen. Legg de fine pekannøttene i et pent mønster på toppen.

6

Stek terten på 175 grader i ca en time. Hvis den begynner å bli mørk oppå, kan du legge litt aluminiumsfolie over den.

7

Pekanpai uten melk kan serveres varm, lunken eller kald, som den er eller sammen med melkefri vaniljeiskrem eller melkefri pisket krem.