VanskelighetsgradEnkel

Pekanpai uten melk smaker fantastisk godt! Den er enkel å lage melkefri og genial å servere i et selskap der ikke alle tåler melk.

Det eneste du trenger av alternativer til melkeprodukter er melkefri margarin. Det finner du i så og si alle dagligvarebutikker (for eksempel blå Melange uten melk, salt og soya). Pekanpai kan serveres som den er, men den er ekstra god sammen med melkefri vaniljeiskrem eller melkefri pisket krem (for eksempel Gryr Til Matlaging). 

Del

Pekanpai uten melk med pekannøtter lagt i et pent mønster på toppen

Tidsbruk (ca)2 timer

Bunnen
 225 g hvetemel
 150 g melkefri margarin
 2 ss sukker
 0,50 ts salt
 1 ss iskaldt vann
Fyllet
 150 g pekannøtter
 3 egg
 150 g lys sirup
 200 g brunt sukker
 1 klype salt
Pynt
 100 g pekannøtter

Bunnen
1

Pekanpai uten melk er enkelt å lage!

Del først den melkefrie margarinen i terninger og kjør den sammen med mel, sukker og salt i en kjøkkenmaskin med kniver til en jevn masse. Tilsett kaldt vann og bland alt raskt sammen til en deig. Du bør ikke bearbeide paideigen for mye.

2

Smør paiformen med litt melkfri margarin eller olje. Om du ønsker å kjevle deigen, må den stå kjølig i minst en halv time først. Ellers kan den trykkes ut direkte i formen. Paibunnen skal være tynn. Sørg for å klemme deigen godt inntil og opp langs kanten av formen. Prikk bunnen med en gaffel.

3

La paideigen stå i minst en halv time i kjøleskapet eller 15 minutter i dypfryser før steking. Det hindrer deigen i å sige ned fra kanten under steking.

4

Varm opp stekeovnen til 220 grader og forstek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 175 grader.

Fyllet og pynten
5

Visp eggene sammen. Plukk ut de fineste pekannøttene til pynt og grovhakk resten. Bland de grovhakkede pekannøttene med resten av ingrediensene og hell fyllet over i paiformen. Legg de fine pekannøttene i et pent mønster på toppen.

6

Stek terten på 175 grader i ca en time. Hvis den begynner å bli mørk oppå, kan du legge litt aluminiumsfolie over den.

7

Pekanpai uten melk kan serveres varm, lunken eller kald, som den er eller sammen med melkefri vaniljeiskrem eller melkefri pisket krem.

Ingredienser

Bunnen
 225 g hvetemel
 150 g melkefri margarin
 2 ss sukker
 0,50 ts salt
 1 ss iskaldt vann
Fyllet
 150 g pekannøtter
 3 egg
 150 g lys sirup
 200 g brunt sukker
 1 klype salt
Pynt
 100 g pekannøtter

Fremgangsmåte

Bunnen
1

Pekanpai uten melk er enkelt å lage!

Del først den melkefrie margarinen i terninger og kjør den sammen med mel, sukker og salt i en kjøkkenmaskin med kniver til en jevn masse. Tilsett kaldt vann og bland alt raskt sammen til en deig. Du bør ikke bearbeide paideigen for mye.

2

Smør paiformen med litt melkfri margarin eller olje. Om du ønsker å kjevle deigen, må den stå kjølig i minst en halv time først. Ellers kan den trykkes ut direkte i formen. Paibunnen skal være tynn. Sørg for å klemme deigen godt inntil og opp langs kanten av formen. Prikk bunnen med en gaffel.

3

La paideigen stå i minst en halv time i kjøleskapet eller 15 minutter i dypfryser før steking. Det hindrer deigen i å sige ned fra kanten under steking.

4

Varm opp stekeovnen til 220 grader og forstek paibunnen midt i ovnen i 10 minutter. Skru ned varmen på ovnen til 175 grader.

Fyllet og pynten
5

Visp eggene sammen. Plukk ut de fineste pekannøttene til pynt og grovhakk resten. Bland de grovhakkede pekannøttene med resten av ingrediensene og hell fyllet over i paiformen. Legg de fine pekannøttene i et pent mønster på toppen.

6

Stek terten på 175 grader i ca en time. Hvis den begynner å bli mørk oppå, kan du legge litt aluminiumsfolie over den.

7

Pekanpai uten melk kan serveres varm, lunken eller kald, som den er eller sammen med melkefri vaniljeiskrem eller melkefri pisket krem.

Pekanpai uten melk