Velg det du vil skrive ut:

Oreokake i glass uten melk

Antall4 porsjonerTidsbruk (ca)1 time 30 minutter

Oreokake i glass uten melk er perfekt å servere til dessert i en anledning der det ikke kommer så mange. Unn deg litt melkefri oreokake!

Oreokake i glass uten melk med sjokolademousse og Gryr Til Matlaging

Bunn
 15 stk oreokjeks
 45 g melkefri margarin(+ 1 klype salt dersom margarinen er uten salt)
"Oste"-krem
 100 g Go'vegan smøre(eller annet melkefritt alternativ til naturell smøreost)
 50 g melis
 1 dl Gryr Til Matlaging(eller annet melkefritt alternativ til kremfløte)
 2 stk oreokjeks
Sjokolademousse
 120 g melkefri kokesjokolade
 3 stk eggeplommer
 1,20 dl Gryr Til Matlaging (til å piske stiv)(eller annet melkefritt alternativ til kremfløte)
 0,30 dl Gryr Til Matlaging (til å blande med eggeplommene)(eller annet melkefritt alternativ til kremfløte)
 2 ts melis
Topping
 12 stk oreokjeks
 1 dl Gryr Til Matlaging(eller annet melkefritt alternativ til kremfløte)
 1 ts melis(ikke nødvendig om du bruker søtede alternativer til kremfløte)
Bunnen
1

Oreokake i glass uten melk lages i flere steg. Begynn med å smelte den melkefrie margarinen. Dersom den ikke inneholder salt (som Melange uten melk, salt og soya), rører du inn en liten klype salt. Sett den smeltede margarinen til side så den kjøler seg litt ned (men ikke så mye at den stivner).

2

Ta fram oreokjeksene og knus dem til smuler i en kjøkkenmaskin med kniver. Du kan også ha kjeksene i en pose og knuse dem med et kjevle.

3

Bland den nedkjølte margarinen lett med kjekssmulene. Ikke bland for lenge, massen skal være litt luftig.

4

Ha kjeksblandingen i bunnen av glassene og trykk den lett ned så du får et jevnt lag. Sett glassene i kjøleskapet mens du gjør neste steg.

"Oste"-kremen
5

Ha melkefri "kremfløte", melkefri "smøreost" og melis i en bolle. Visp det sammen til en tykk, myk krem.

6

Grovhakk oreokjeksene og bland dem lett inn i kremen.

7

Fordel "oste"-kremen utover bunnen i glassene og sett glassene tilbake i kjøleskapet mens du lager sjokolademoussen.

Sjokolademoussen
8

Pisk den store mengden med melkefri "kremfløte" til en myk krem.

9

Hakk den melkefrie kokesjokoladen opp i biter og smelt den i vannbad. Sett den til side så den avkjøler seg litt, men ikke så mye at den stivner.

10

Ha eggeplommene i en bolle og tilsett melis og den lille mengden melkefri "kremfløte". Visp lett sammen.

11

Hell den smeltede sjokoladen inn i eggeblandingen mens du rører. Her kan det være greit å være to.

12

Vend deretter sjokoladeblandingen inn i den piskede kremen med en slikkepott. Den luftigste sjokolademoussen får du ved å røre så forsiktig som mulig. Men dersom sjokoladeblandingen har begynt å stivne, må du røre litt kraftigere for å få en jevn og fin mousse. Da blir den mer kompakt, men fortsatt like god :)

13

Ha forsiktig sjokolademoussen oppå ostekremen i glassene. Fordel den utover til et noenlunde jevnt lag.

Det er ikke så lett å få jevne, rene lag inni glassene. Om du ønsker det, kan du finne litt tørkepapir som du har litt kaldt vann på og føre dette langs innsiden av glassene. Bytt ut papiret flere ganger og gjenta til du er fornøyd. Sett glassene tilbake i kjøleskapet. Glassene kan gjerne stå til neste dag.

Toppingen
14

Pisk resten av den melkefrie "kremfløten". Dersom du bruker Gryr Til Matlaging, anbefaler vi at du har i litt melis så den blir litt søtere på smak. Bruker du Alpro Soya eller søtet Schlagfix er de søte nok som de er.

15

Legg til side fire hele oreokjeks som skal være på toppen av hvert glass.

16

Hakk opp resten av oreokjeksene så grovt eller fint som du ønsker.

17

Legg et lag med grovhakkede oreokjeks i hvert glass. Fyll på med pisket melkefri "kremfløte" og sett en oreokjeks i hver av kremtoppene.

Om du heller vil, kan du ha kremen nederst og drysse knuste oreokjeks over. Det går også an å pynte med bær eller sitronmelisse. Uansett, dette blir godt. Og nå fortjener du å nyte en deilig oreodessert!

Oreokake i glass uten melk holder seg minst 3 dager i kjøleskapet.

Annen info

Porsjoner 0