Velg det du vil skrive ut:

Omelett – superluftig omelett uten melk eller Umelett om du vil

Antall2 porsjonerTidsbruk (ca)15 minutter

Omelett uten melk er enkelt å lage, vi viser deg hvordan du kan lage en superluftig melkefri omelett med deilig smak på en to tre.

Omelett på ristet brød med et salatblad

 2 stk Egg
 30 ml Vann1 SS per egg
 1 klype Salt
 0,50 Løk, hakket i små biterGul, Rød eller Sjalott
 1 dæsj Extra Virgin OlivenoljeVi bruker Villa Faraldi
1

Omelett uten melk er enkelt å lage. Vi liker å lage den ekstra luftig.
For å få dette til bruker vi en god stavmikser.

Ingredienser til melkefri omelett

2

Finhakk løken og sett på en stekepanne med litt olje på middels varme

Her er hakket løk klar til steking

3

Stek løken til den er gylden. Mens løken steker kan du starte med de andre ingrediensene hvis du vil, bare pass på at du ikke svir løken.

Stek løken gylden

4

Knekk eggene og ha de i et beger med høye kanter som er egnet for stavmikser, ha i vann og salt.

Bland ingrediensene

5

Da er det bare å starte stavmikseren, dette skal vispes godt sammen slik at det blir luftig.

Bruk stavmikser

6

Som dere ser på bildet så har en skvett vann, litt salt, to egg og mye luft blitt nesten 6 dl, nå er det på tide å helle dette i stekepannen

Fortsett å mikse til den er luftig

7

Hell røren i stekepannen. Jeg (Torleif) bruker å ta ut løken etter den er stekt, ha stekepannen på middels varme med lokk på slik at lokket blir varmt. Jeg heller i røra, strør den gyldne løken i og legger lokket på. På min induksjonstopp starter jeg med varmen på styrke 6 i ett minutt med lokket på, så skrur jeg ned til 2 og lar den stå til den er klar. Hele tiden med lokk på.

Ha røren i stekepannen

8

Før du setter lokket på pannen heller du i litt deilig olivenolje, vi bruker Villa Faralli fra italienskolivenolje.no.

Olivenolje i melkefri omelett

9

Ved å ha varmet opp pannen og lokket før du har i eggemiksen steker omeletten raskere og bevarer boblene. Jeg prøver å bruke så kort tid som mulig på å ha i løk og olivenolje før jeg tar på lokket på pannen igjen. For lenge på sterk eller medium varme gjør at omeletten svir. Bruk lav varme og lokk, men dersom den aldri stivner har du for lav varme, prøv deg fram.

Stek under lokk på svak varme

10

Når omeletten er ferdig, passer den fint på en skive ristet hjemmelaget brød med melkefritt smør og et salatblad. God appetitt!

Omelett på ristet brød med et salatblad

Annen info

Porsjoner 2