Omelett uten melk er enkelt å lage, vi viser deg hvordan du kan lage en superluftig melkefri omelett med deilig smak på en to tre.

Omelett uten melk er enkelt å lage. Vi liker å lage den ekstra luftig.
For å få dette til bruker vi en god stavmikser.
Finhakk løken og sett på en stekepanne med litt olje på middels varme
Stek løken til den er gylden. Mens løken steker kan du starte med de andre ingrediensene hvis du vil, bare pass på at du ikke svir løken.
Knekk eggene og ha de i et beger med høye kanter som er egnet for stavmikser, ha i vann og salt.
Da er det bare å starte stavmikseren, dette skal vispes godt sammen slik at det blir luftig.
Som dere ser på bildet så har en skvett vann, litt salt, to egg og mye luft blitt nesten 6 dl, nå er det på tide å helle dette i stekepannen
Hell røren i stekepannen. Jeg (Torleif) bruker å ta ut løken etter den er stekt, ha stekepannen på middels varme med lokk på slik at lokket blir varmt. Jeg heller i røra, strør den gyldne løken i og legger lokket på. På min induksjonstopp starter jeg med varmen på styrke 6 i ett minutt med lokket på, så skrur jeg ned til 2 og lar den stå til den er klar. Hele tiden med lokk på.
Før du setter lokket på pannen heller du i litt deilig olivenolje, vi bruker Villa Faralli fra italienskolivenolje.no.
Ved å ha varmet opp pannen og lokket før du har i eggemiksen steker omeletten raskere og bevarer boblene. Jeg prøver å bruke så kort tid som mulig på å ha i løk og olivenolje før jeg tar på lokket på pannen igjen. For lenge på sterk eller medium varme gjør at omeletten svir. Bruk lav varme og lokk, men dersom den aldri stivner har du for lav varme, prøv deg fram.
Når omeletten er ferdig, passer den fint på en skive ristet hjemmelaget brød med melkefritt smør og et salatblad. God appetitt!
Ingredienser
Fremgangsmåte
Omelett uten melk er enkelt å lage. Vi liker å lage den ekstra luftig.
For å få dette til bruker vi en god stavmikser.
Finhakk løken og sett på en stekepanne med litt olje på middels varme
Stek løken til den er gylden. Mens løken steker kan du starte med de andre ingrediensene hvis du vil, bare pass på at du ikke svir løken.
Knekk eggene og ha de i et beger med høye kanter som er egnet for stavmikser, ha i vann og salt.
Da er det bare å starte stavmikseren, dette skal vispes godt sammen slik at det blir luftig.
Som dere ser på bildet så har en skvett vann, litt salt, to egg og mye luft blitt nesten 6 dl, nå er det på tide å helle dette i stekepannen
Hell røren i stekepannen. Jeg (Torleif) bruker å ta ut løken etter den er stekt, ha stekepannen på middels varme med lokk på slik at lokket blir varmt. Jeg heller i røra, strør den gyldne løken i og legger lokket på. På min induksjonstopp starter jeg med varmen på styrke 6 i ett minutt med lokket på, så skrur jeg ned til 2 og lar den stå til den er klar. Hele tiden med lokk på.
Før du setter lokket på pannen heller du i litt deilig olivenolje, vi bruker Villa Faralli fra italienskolivenolje.no.
Ved å ha varmet opp pannen og lokket før du har i eggemiksen steker omeletten raskere og bevarer boblene. Jeg prøver å bruke så kort tid som mulig på å ha i løk og olivenolje før jeg tar på lokket på pannen igjen. For lenge på sterk eller medium varme gjør at omeletten svir. Bruk lav varme og lokk, men dersom den aldri stivner har du for lav varme, prøv deg fram.
Når omeletten er ferdig, passer den fint på en skive ristet hjemmelaget brød med melkefritt smør og et salatblad. God appetitt!