Velg det du vil skrive ut:

Minipavlova uten melk

Antall8 porsjoner

Minipavlova uten melk er supre å lage til et lite selskap. Denne oppskriften gir åtte melkefrie pavlovaer med pisket krem og vaniljekrem uten melk.

pavlova uten melk

Bunnene
 3 eggehviter
 1,50 dl sukker
 1 ts maisenna
 0,50 ts eddik
Krem og pynt
 1 dl melkefri kremfløte(f.eks. Gryr, Oatly eller Alpro)
 1 dl melkefri piskbar vaniljesaus(f.eks. Aito eller Oatly - eller vaniljekrem som du lager fra bunnen uten melk og evt også uten gluten)
 2 ts vaniljesukker(valgfritt)
 friske bær
1

Minipavlova uten melk lager du ved å først piske eggehvitene til de blir stive. Pass på at det ikke kommer rester av eggeplommer eller fett i marengsen, ellers vil den ikke bli stiv.

2

Ha i litt og litt sukker mens du fortsetter å piske kraftig, og pisk så i noen minutter til du får en tykk og stiv marengs.

3

Bland til slutt forsiktig inn eddik og maisenna med en slikkepott.

4

Legg bakepapir på et brett og ha marengsen i en sprøytepose. Form 8 mindre pavlovabunner.

5

Stek pavlovabunnene i ovnen på 130 grader i 40-50 min. (Steketemperatur og tid vil variere litt fra ovn til ovn.) Slå av ovnen og la bunnene stå i ovnen til den er kald.

6

Pisk den melkefrie kremfløten stiv, gjerne sammen med litt vaniljesukker. Pisk vaniljesausen til krem og bland den med den melkefrie kremfløten. Fordel kremen på bunnene og pynt med friske bær!

Annen info

Porsjoner 0