VanskelighetsgradEnkel

Minipavlova uten melk er supre å lage til et lite selskap. Denne oppskriften gir fire melkefrie pavlovaer med pisket krem og vaniljekrem uten melk.

Del

Minipavlova uten melk

Til pavlovaene trenger du melkefrie alternativer til kremfløte og vaniljekrem. Vi brukte Gryr Til Matlaging og Oatly vaniljesaus som vi pisket til krem. Enkelt og godt!

Antall4 porsjoner

Bunnene
 4 eggehviter
 2 dl sukker
 0,50 ts maisenna
 0,25 ts eddik
Krem og pynt
 1 dl Gryr Til Matlaging(eller annet melkefritt alternativ til kremfløte)
 1 dl Oatly vaniljesaus(eller vaniljekrem som du lager fra bunnen)
 friske bær

1

Minipavlova uten melk lager du ved å først piske eggehvitene til de blir stive.

2

Ha i litt og litt sukker mens du fortsetter å piske kraftig, helt til du får en tykk og stiv marengs.

3

Bland forsiktig inn eddik og maisenna.

4

Legg bakepapir på et brett og ha marengsen i en sprøytepose. Form 4 små pavlovabunner. Hvis du vil ha dem myke inni, lønner det seg å lage dem litt høye, for eksempel to lag med "roser" oppå hverandre. Vil du heller ha dem sprø tvers gjennom, kan du lage dem lavere og bredere.

5

Stek pavlovabunnene i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter. Skru så temperaturen ned til 150 grader og stek videre i 40 minutter. Slå av ovnen og la bunnene stå i ovnen til den er kald.

6

Pisk den melkefrie kremfløten stiv. Pisk vaniljesausen til krem og bland den med den melkefrie kremfløten. Foredel kremen på bunnene og pynt med friske bær!

Ingredienser

Bunnene
 4 eggehviter
 2 dl sukker
 0,50 ts maisenna
 0,25 ts eddik
Krem og pynt
 1 dl Gryr Til Matlaging(eller annet melkefritt alternativ til kremfløte)
 1 dl Oatly vaniljesaus(eller vaniljekrem som du lager fra bunnen)
 friske bær

Fremgangsmåte

1

Minipavlova uten melk lager du ved å først piske eggehvitene til de blir stive.

2

Ha i litt og litt sukker mens du fortsetter å piske kraftig, helt til du får en tykk og stiv marengs.

3

Bland forsiktig inn eddik og maisenna.

4

Legg bakepapir på et brett og ha marengsen i en sprøytepose. Form 4 små pavlovabunner. Hvis du vil ha dem myke inni, lønner det seg å lage dem litt høye, for eksempel to lag med "roser" oppå hverandre. Vil du heller ha dem sprø tvers gjennom, kan du lage dem lavere og bredere.

5

Stek pavlovabunnene i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter. Skru så temperaturen ned til 150 grader og stek videre i 40 minutter. Slå av ovnen og la bunnene stå i ovnen til den er kald.

6

Pisk den melkefrie kremfløten stiv. Pisk vaniljesausen til krem og bland den med den melkefrie kremfløten. Foredel kremen på bunnene og pynt med friske bær!

Minipavlova uten melk