VanskelighetsgradEnkel

Pizza uten melk kan med fordel lages innbakt, som disse skruene. Her har vi brukt melkefri smøre-"ost" og grønn pesto i fyllet og det smaker helt nydelig.

Disse pizzaskruene er kjempeenkle å lage og så gode! Pizza kan fort bli tørt dersom du ikke har på ost. Dessverre er det ikke lett å finne melkefrie oste-erstatninger som både smaker like godt som ordentlig ost og som smelter fint på pizzaen. Da er innbakt pizza uten melk genialt. Med smøremyk oste-erstatning får pizzaskruene perfekt smeltet "ost" og vi synes de får en god ostesmak. Disse blir knasende sprø utenpå og deilig myke inni.

Pizzaskruene kan fint fryses og er helt supre å ta med frosne i matpakka. Lag gjerne dobbel porsjon, dette er noe vil du ha rester av!

Til innbakt pizza uten melk trenger du melkefrie alternativer til smøreost og grønn pesto. Vi brukte Go'vegan Smøre, den fungerte utmerket. Vår melkefrie grønne pesto-favoritt er "Pesto alla Genovese" som vi kjøper i 1000 gramsversjon på Obs. NB: sjekk også at den kokte skinken ikke inneholder melkesukker/laktose, som da kan være smittet av melkeproteiner. Tidiligere var det vanlig å tilsette dette i skinke, men heldigvis er de fleste norske skinkene melkefrie nå.

Les mer om hvordan unngå å kjøpe mat med melk i: Trygg melkefri mat.

Del

Innbakt pizza uten melk kan formes slik.

Antall4 porsjoner
Tidsbruk (ca)2 timer 30 minutter

Pizzadeig
 375 g hvetemel(helst pizzamel)
 2,50 dl vann
 10 g fersk gjær
 10 g havsalt
 olivenolje
Fyll
 200 g Go'vegan Smøre(eller annet alternativ til smøreost naturell)
 3 ss grønn pesto(uten melk)
 100 g kokt skinke(uten melk)
 50 g mais(valgfritt)
 pizzakrydder(etter ønske)

Pizzadeigen
1

Innbakt pizza uten melk lages ved å først varme opp vannet til litt lunkent og røre inn gjæren i vannet. Finn fram kjøkkenmaskin og bolle med eltekrok. Vei opp melet i bollen, tilsett gjærblandingen og la maskinen gå til deigen har samlet seg. Ha i saltet og la deigen elte i ca 10-15 minutter.

Elt deigen lenge

2

Ta ut eltekroken og ha litt olje på toppen og rundt deigen. Det skal gjøre glutenbindingen litt sterkere. Form deigen som en ball som du legger til heving. La den heve til ca. dobbel størrelse.

3

Kjevle deretter ut deigen til en stor, litt avlang pizzabunn.

Deig som er kjevlet

Fyllet
4

Finn fram det du skal ha i fyllet. Vår melkefrie grønne pesto-favoritt er "Pesto alla Genovese" som vi kjøper i 1000 gramsversjon på Obs. Den inneholder kun olivenolje, basilikum, cashewnøtter, sjøsalt og pinjekjerner. Kjempegod!

5

Bland sammen smøre-"ost" og grønn pesto og smør det utover halve pizzabunnen. Legg på skinkebitene og eventuelt mais, om du ønsker det. Dryss over litt krydder.

Pizzafyll på pizzadeigen

6

Brett deigen i to så fyllet blir helt dekket av deig. Nå er du klar for å lage innbakt pizza uten melk med en twist!

Slik ser innbakt pizza uten melk ut når den er klar for å skjæres opp

7

Skjær opp deigen på tvers. Tvinn stengene til skruer og legg dem på et brett med bakepapir. Vi laget noen med mais og noen uten.

Dette blir pizzaskruer

8

Stek på 230 grader til de er gylne på toppen. Du vil se at smøre-"osten" har smeltet utover.

Ferdige pizzaskruer (innbakt pizza uten melk).

9

Server gjerne pizzaskruene med ruccula og litt god olivenolje, og gjerne også med quacamole og melkefri "rømme" (som Oatly iMat fraiche). Nå er det bare å kose seg, for dette er digge saker!

Server gjerne pizzaskruer med ruccula

Ingredienser

Pizzadeig
 375 g hvetemel(helst pizzamel)
 2,50 dl vann
 10 g fersk gjær
 10 g havsalt
 olivenolje
Fyll
 200 g Go'vegan Smøre(eller annet alternativ til smøreost naturell)
 3 ss grønn pesto(uten melk)
 100 g kokt skinke(uten melk)
 50 g mais(valgfritt)
 pizzakrydder(etter ønske)

Fremgangsmåte

Pizzadeigen
1

Innbakt pizza uten melk lages ved å først varme opp vannet til litt lunkent og røre inn gjæren i vannet. Finn fram kjøkkenmaskin og bolle med eltekrok. Vei opp melet i bollen, tilsett gjærblandingen og la maskinen gå til deigen har samlet seg. Ha i saltet og la deigen elte i ca 10-15 minutter.

Elt deigen lenge

2

Ta ut eltekroken og ha litt olje på toppen og rundt deigen. Det skal gjøre glutenbindingen litt sterkere. Form deigen som en ball som du legger til heving. La den heve til ca. dobbel størrelse.

3

Kjevle deretter ut deigen til en stor, litt avlang pizzabunn.

Deig som er kjevlet

Fyllet
4

Finn fram det du skal ha i fyllet. Vår melkefrie grønne pesto-favoritt er "Pesto alla Genovese" som vi kjøper i 1000 gramsversjon på Obs. Den inneholder kun olivenolje, basilikum, cashewnøtter, sjøsalt og pinjekjerner. Kjempegod!

5

Bland sammen smøre-"ost" og grønn pesto og smør det utover halve pizzabunnen. Legg på skinkebitene og eventuelt mais, om du ønsker det. Dryss over litt krydder.

Pizzafyll på pizzadeigen

6

Brett deigen i to så fyllet blir helt dekket av deig. Nå er du klar for å lage innbakt pizza uten melk med en twist!

Slik ser innbakt pizza uten melk ut når den er klar for å skjæres opp

7

Skjær opp deigen på tvers. Tvinn stengene til skruer og legg dem på et brett med bakepapir. Vi laget noen med mais og noen uten.

Dette blir pizzaskruer

8

Stek på 230 grader til de er gylne på toppen. Du vil se at smøre-"osten" har smeltet utover.

Ferdige pizzaskruer (innbakt pizza uten melk).

9

Server gjerne pizzaskruene med ruccula og litt god olivenolje, og gjerne også med quacamole og melkefri "rømme" (som Oatly iMat fraiche). Nå er det bare å kose seg, for dette er digge saker!

Server gjerne pizzaskruer med ruccula

Pizzaskruer uten melk