Hjemmelaget ravioli er så godt! Disse er fylt med spinat, spekeskinke, hvitløk og ingefær og toppet med melkefri fløtesaus og friterte sprø kapers. Nam!
Å lage ravioli fra bunnen tar litt tid, men det er definitivt verdt det. Spinatfyllet med spekeskinke, hvitløk og ingefær gir litt dæng som balanseres av den milde fløtesausen. De sprø og knasende kapersene på toppen ble prikken over i-en!
For å lage hjemmelaget ravioli med spinatfyll uten melk trenger du melkefrie alternativer til fløte og smøreost. Vi brukte Gryr Til Matlaging til "fløte"-sausen og Go'vegan Smøre i fyllet. NB: merk at det kan finnes spekeskinker som inneholder laktose (som også kan være smittet av melkeproteiner). Vi brukte Stranda spekeskinke i denne oppskriften, den er helt melkefri.

Bland egg og mel godt sammen, for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Elt deretter deigen for hånd i circa 10 minutter til den er smidig. Dette gjør pastadeigen mer elastisk. Pakk inn pastaen i plast og la den ligge i kjøleskapet i ca 30 minutter. (Du kan med fordel ha den i kjøleskapet lengre, men da bør du la den ligge en halvtime i romtemperatur etterpå før du kjevler den ut.)
Mens deigen hviler lager du fyllet. Riv hvitløk og ingefær og fres det lett i pannen et par minutter på middels sterk varme. Legg spinaten i kokende vann i 30 sekunder, ta den ut og legg den i iskaldt vann. Klem ut vannet og kjør spinat og spekeskinke i en kjøkkenmaskin/blender med blader. Bland spinatmassen godt sammen med smøreost, hvitløk og ingefær. Ha i nykvernet pepper etter smak.
Kok opp det melkefrie fløte-alternativet og la den koke et par minutter sammen med timian. Rør ut maizena i kaldt vann og ha i litt og litt av maizena-blandingen, til du synes sausen er passe tykk. Smak til med dijonsennep, salt og pepper. La sausen stå og holde seg varm mens du lager ferdig ravioliene.
Så er det klart for å kjevle ut deigen. Her kan du bruke et vanlig kjevle, men det er mye enklere med en pastamaskin. Del deigen i fire og kjør den ene delen gjennom pastamaskinen på den tykkeste innstillingen. Brett deigen i to og kjør den gjennom en gang til. Så gjør du det noen ganger til mens du gradvis reduserer tykkelsen på innstillingen, til pastaplatene er så tynne som du vil ha dem. Gjør det samme med resten av deigen.
For å lage hjemmelaget ravioli, legger du først en pastaplate på benken. Så legger du klatter med fyll oppå med litt avstand. Pensle lett med litt vann rundt fyllet.
Legg en ny pastaplate over og press litt ned rundt fyllet. Så kan du stikke ut ravioliene, for eksempel med et glass.
Kok opp vann og legg ravioliene i, noen få om gangen. La dem koke i circa 3 minutter, ta dem ut og legg dem i en skål med lokk så de holder seg varme. Hell gjerne litt olje over hver gang, slik at de nye du har i ikke klistrer seg til de som ligger under dem.
Varm opp rikelig med olje i en kasserolle eller dyp stekepanne, til middels høy temperatur. Ha i kapersen, helst bare rundt 10 stykker om gangen. Om du har for mange i, vil temperaturen på oljen gå ned og kapersene blir ikke like sprø. La kapersene ligge og frese i den varme oljen et par minutter til de åpner seg. Ta dem ut og legg dem på et kjøkkenpapir til avrenning.
Server ravioliene med fløtesaus og dryss kapersene over til slutt. Nam!
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland egg og mel godt sammen, for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Elt deretter deigen for hånd i circa 10 minutter til den er smidig. Dette gjør pastadeigen mer elastisk. Pakk inn pastaen i plast og la den ligge i kjøleskapet i ca 30 minutter. (Du kan med fordel ha den i kjøleskapet lengre, men da bør du la den ligge en halvtime i romtemperatur etterpå før du kjevler den ut.)
Mens deigen hviler lager du fyllet. Riv hvitløk og ingefær og fres det lett i pannen et par minutter på middels sterk varme. Legg spinaten i kokende vann i 30 sekunder, ta den ut og legg den i iskaldt vann. Klem ut vannet og kjør spinat og spekeskinke i en kjøkkenmaskin/blender med blader. Bland spinatmassen godt sammen med smøreost, hvitløk og ingefær. Ha i nykvernet pepper etter smak.
Kok opp det melkefrie fløte-alternativet og la den koke et par minutter sammen med timian. Rør ut maizena i kaldt vann og ha i litt og litt av maizena-blandingen, til du synes sausen er passe tykk. Smak til med dijonsennep, salt og pepper. La sausen stå og holde seg varm mens du lager ferdig ravioliene.
Så er det klart for å kjevle ut deigen. Her kan du bruke et vanlig kjevle, men det er mye enklere med en pastamaskin. Del deigen i fire og kjør den ene delen gjennom pastamaskinen på den tykkeste innstillingen. Brett deigen i to og kjør den gjennom en gang til. Så gjør du det noen ganger til mens du gradvis reduserer tykkelsen på innstillingen, til pastaplatene er så tynne som du vil ha dem. Gjør det samme med resten av deigen.
For å lage hjemmelaget ravioli, legger du først en pastaplate på benken. Så legger du klatter med fyll oppå med litt avstand. Pensle lett med litt vann rundt fyllet.
Legg en ny pastaplate over og press litt ned rundt fyllet. Så kan du stikke ut ravioliene, for eksempel med et glass.
Kok opp vann og legg ravioliene i, noen få om gangen. La dem koke i circa 3 minutter, ta dem ut og legg dem i en skål med lokk så de holder seg varme. Hell gjerne litt olje over hver gang, slik at de nye du har i ikke klistrer seg til de som ligger under dem.
Varm opp rikelig med olje i en kasserolle eller dyp stekepanne, til middels høy temperatur. Ha i kapersen, helst bare rundt 10 stykker om gangen. Om du har for mange i, vil temperaturen på oljen gå ned og kapersene blir ikke like sprø. La kapersene ligge og frese i den varme oljen et par minutter til de åpner seg. Ta dem ut og legg dem på et kjøkkenpapir til avrenning.
Server ravioliene med fløtesaus og dryss kapersene over til slutt. Nam!