Fletteloff uten melk er enkelt å lage selv. Og så mye bedre enn den du kjøper ferdig! Denne loffen blir luftig og god og passer perfekt til fest.

Fletteloff uten melk lager du slik: Varm først opp væsken til ca 20 grader. Ha alle ingrediensene bortsett fra den melkefrie margarinen i bakebollen. Elt deigen i ca 10 minutter før du tilsetter margarinen i terninger. Kjør i ca 10 minutter til, til all margarinen er godt eltet inn i deigen. Deigen skal nå være smidig og elastisk.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca en time til den har fått dobbel størrelse.
Del først deigen i to. Det skal bli to brød. Hver del deles igjen i tre, og rulles til tre lange pølser.
Flett pølsene til en fin flette og legg på papir på stekebrett.
Gjør det samme med den andre delen.
Dryss litt mel over brødene, legg over et håndkle og la dem etterheve i ca 45 minutter.
Stek brødene midt i ovnen på 190 grader i ca 35 minutter. Avkjøl loffene på rist.
Skjær brødet i skiver og server - gjerne med reker!
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fletteloff uten melk lager du slik: Varm først opp væsken til ca 20 grader. Ha alle ingrediensene bortsett fra den melkefrie margarinen i bakebollen. Elt deigen i ca 10 minutter før du tilsetter margarinen i terninger. Kjør i ca 10 minutter til, til all margarinen er godt eltet inn i deigen. Deigen skal nå være smidig og elastisk.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca en time til den har fått dobbel størrelse.
Del først deigen i to. Det skal bli to brød. Hver del deles igjen i tre, og rulles til tre lange pølser.
Flett pølsene til en fin flette og legg på papir på stekebrett.
Gjør det samme med den andre delen.
Dryss litt mel over brødene, legg over et håndkle og la dem etterheve i ca 45 minutter.
Stek brødene midt i ovnen på 190 grader i ca 35 minutter. Avkjøl loffene på rist.
Skjær brødet i skiver og server - gjerne med reker!