VanskelighetsgradEnkel

Laksepai uten melk lager du enkelt med denne oppskriften. Vi har brukt ferdig paibunn til denne, men du kan selvsagt lage den fra bunnen om du heller vil.

Del

Laksepai uten melk

Til denne retten trenger du melkefrie alternativer til margarin, fløte og rømme. Vi anbefaler Melange uten melk, salt og soya, Gryr Til Matlaging og Oatly iMat fraiche.

Tidsbruk (ca)1 time

 1 fersk paibunn(sjekk at den du bruker ikke inneholder melk!)
 500 g laksefilet uten skinn og ben
 1 purre
 200 g frisk spinat
 4 egg
 2 dl Gryr Til Matlaging(eller annet melkefritt alternativ til fløte)
 2 dl Oatly iMat fraiche(eller annet melkefritt alternativ til rømme)
 salt
 pepper

1

Laksepai uten melk er en enkel og god hverdagsrett. For å gjøre det ekstra enkelt har vi her brukt ferdig fersk paibunn til denne.

Sett stekeovnen på 180 grader. Ha litt olje i en form og legg laksefiletene i. Strø på litt salt og pepper. Stek så laksen i ca fem minutter.

2

Mens laksen steker, har du litt olje i en stekepanne og setter den på middels varme. Ha i spinaten og rør rundt til den faller sammen. Det tar bare et par minutter.

3

Smør en paiform med litt melkefri margarin og legg den ferske paibunnen i. Stikk noen hull i den med en gaffel og forstek den i ca 10 minutter.

Laksepai uten melk - ingredienser

4

Mens paibunnen forstekes, vasker du purren og skjærer den opp i ringer. Har du sensitiv mage, kan det være best å bruke bare den grønne delen av purren.

5

Finn fram det melkefrie alternativet til fløte. Vi bruker Gryr Til Matlaging.

6

Som alternativ til rømme bruker vi Oatly iMat Fraiche. Bland sammen egg og melkefrie alternativer til rømme og fløte. Om du reagerer på eggehvite, kan du bruke kun eggeplommer. Bruk da ca dobbelt så mange eggeplommer som det skal være egg i oppskriften. Rør inn litt salt og pepper.

7

Ta ut den forstekte bunnen fra stekeovnen og ha i laksen, spinaten og purren. Hell over eggeblandingen.

Laksepai uten melk før steking

8

Stek paien i ca 30-40 minutter til eggestanden er stivnet. Server og nyt paien varm, gjerne med en grønn salat!

Laksepai uten melk ferdigstekt

KategoriStikkord, , ,

Ingredienser

 1 fersk paibunn(sjekk at den du bruker ikke inneholder melk!)
 500 g laksefilet uten skinn og ben
 1 purre
 200 g frisk spinat
 4 egg
 2 dl Gryr Til Matlaging(eller annet melkefritt alternativ til fløte)
 2 dl Oatly iMat fraiche(eller annet melkefritt alternativ til rømme)
 salt
 pepper

Fremgangsmåte

1

Laksepai uten melk er en enkel og god hverdagsrett. For å gjøre det ekstra enkelt har vi her brukt ferdig fersk paibunn til denne.

Sett stekeovnen på 180 grader. Ha litt olje i en form og legg laksefiletene i. Strø på litt salt og pepper. Stek så laksen i ca fem minutter.

2

Mens laksen steker, har du litt olje i en stekepanne og setter den på middels varme. Ha i spinaten og rør rundt til den faller sammen. Det tar bare et par minutter.

3

Smør en paiform med litt melkefri margarin og legg den ferske paibunnen i. Stikk noen hull i den med en gaffel og forstek den i ca 10 minutter.

Laksepai uten melk - ingredienser

4

Mens paibunnen forstekes, vasker du purren og skjærer den opp i ringer. Har du sensitiv mage, kan det være best å bruke bare den grønne delen av purren.

5

Finn fram det melkefrie alternativet til fløte. Vi bruker Gryr Til Matlaging.

6

Som alternativ til rømme bruker vi Oatly iMat Fraiche. Bland sammen egg og melkefrie alternativer til rømme og fløte. Om du reagerer på eggehvite, kan du bruke kun eggeplommer. Bruk da ca dobbelt så mange eggeplommer som det skal være egg i oppskriften. Rør inn litt salt og pepper.

7

Ta ut den forstekte bunnen fra stekeovnen og ha i laksen, spinaten og purren. Hell over eggeblandingen.

Laksepai uten melk før steking

8

Stek paien i ca 30-40 minutter til eggestanden er stivnet. Server og nyt paien varm, gjerne med en grønn salat!

Laksepai uten melk ferdigstekt

Enkel laksepai uten melk