VanskelighetsgradEnkel

Cookies uten melk lager vi ofte her i huset. Disse er med sjokoladebiter og blir myke og saftige samtidig som de er litt sprø. Kjempegode!

Disse kjeksene er veldig enkle og raske å lage. De blir aller best når de lages store. Men husk å sette de et stykke fra hverandre på brettet så de får plass til å sige litt utover!

For å lage cookies uten melk trenger du melkefri margarin og melkefri sjokolade. Vi har prøvd mange margarintyper, men til disse synes vi blå Melange uten melk, salt og soya fungerer best. Siden den er uten salt, har vi lagt til litt salt i oppskriften.

Av melkefri sjokolade finnes det mange. I kjeksene på bildene har vi brukt sjokoladepletter som vi kjøpte på Cacas i Oslo. De er melke- og glutenfrie, men inneholder soya. Du kan også gjerne hakke opp sjokoladeplater av mørk melkefri sjokolade, for eksempel Coop mørk kokesjokolade (46 %). Den er mild og rund på smak og vil falle i smak hos både barn og voksne.

Tips: Det går an å fryse ned deigkulene og steke dem fra frossen tilstand i ettertid. Steketiden blir da litt lenger.

Del

Cookies uten melk kan gjerne serveres med melkefri iskrem og kaffe

Tidsbruk (ca)40 minutter

Ingredienser
 350 g hvetemel
 200 g melkefri margarin(for eksempel blå Melange)
 200 g hvitt sukker
 140 g brunt sukker
 2 egg
 1 ts bakepulver
 ½ ss vaniljeekstrakt
 ¼ ts salt(mindre dersom du bruker margarin med salt)
 225 g melkefri sjokolade(for eksempel Coop mørk kokesjokolade 46%)

Cookies uten melk
1

Cookies uten melk går raskt å lage, så det er lurt å sette stekeovnen på 190 grader før du begynner. Smelt den melkefrie margarinen og rør den sammen med hvitt og brunt sukker. La blandingen kjøle seg ned til romtemperatur.

2

Visp eggene legg sammen med vaniljeekstrakt. Bland alt bortsett fra sjokoladen godt sammen i en kjøkkenmaskin. Hakk den melkefrie sjokoladen og vend den forsiktig inn i deigen.

Cookiedeig med sjokoladepletter som ser skikkelig god ut

3

Form kuler med en isskje og legg dem på et brett med litt avstand.

Sett cookiene med litt avstand fra hverandre på brettet

4

Stek kjeksene i ca 12-15 minutter, avhengig av størrelse og ovn. Følg med på cookiene mens de steker. De skal være gylne, men fremdeles myke når de er ferdige.

Store, saftige, mye og samtidig litt sprø cookies med sjokoladebiter må vel være noe av det beste som finnes? Det synes i hvert fall vi!

De ferdigstekte cookiene ser utrolig gode ut

Ingredienser

Ingredienser
 350 g hvetemel
 200 g melkefri margarin(for eksempel blå Melange)
 200 g hvitt sukker
 140 g brunt sukker
 2 egg
 1 ts bakepulver
 ½ ss vaniljeekstrakt
 ¼ ts salt(mindre dersom du bruker margarin med salt)
 225 g melkefri sjokolade(for eksempel Coop mørk kokesjokolade 46%)

Fremgangsmåte

Cookies uten melk
1

Cookies uten melk går raskt å lage, så det er lurt å sette stekeovnen på 190 grader før du begynner. Smelt den melkefrie margarinen og rør den sammen med hvitt og brunt sukker. La blandingen kjøle seg ned til romtemperatur.

2

Visp eggene legg sammen med vaniljeekstrakt. Bland alt bortsett fra sjokoladen godt sammen i en kjøkkenmaskin. Hakk den melkefrie sjokoladen og vend den forsiktig inn i deigen.

Cookiedeig med sjokoladepletter som ser skikkelig god ut

3

Form kuler med en isskje og legg dem på et brett med litt avstand.

Sett cookiene med litt avstand fra hverandre på brettet

4

Stek kjeksene i ca 12-15 minutter, avhengig av størrelse og ovn. Følg med på cookiene mens de steker. De skal være gylne, men fremdeles myke når de er ferdige.

Store, saftige, mye og samtidig litt sprø cookies med sjokoladebiter må vel være noe av det beste som finnes? Det synes i hvert fall vi!

De ferdigstekte cookiene ser utrolig gode ut

Melkefrie cookies med sjokolade