VanskelighetsgradEnkel

Bananmuffins uten melk og egg er perfekt å lage når du har et par overmodne bananer til overs og har lyst på noe godt litt kjapt. De blir så saftige!

Del

Bananmuffins uten melk og egg med melis som drysses over

Tidsbruk (ca)30 minutter

 50 g melkefri margarin
 2 bananer
 150 g sukker
 1 dl melkefritt yoghurtalternativ
 250 g hvetemel
 1 ts vaniljesukker
 1 ts bakepulver
 0,50 ts natron
 1 klype salt
 melis(til pynt)

1

Bananmuffins uten melk og egg blir ekstra gode med overmodne bananer. En kjempelur måte å få brukt dem på!

2

I denne oppskriften har vi brukt kokos-"yoghurt" som erstatning for egg. Alle typer alternativer til yoghurt kan brukes. Hvis du tåler egg, kan du bruke 1 egg i stedet for 1 dl yoghurt.

3

Smelt den melkefrie margarinen og la den avkjøle. Mos bananene og rør sammen med sukker, vaniljesukker, salt, margarin og yoghurtalternativ. Sikt i hvetemel, bakepulver og natron og bland deigen forsiktig sammen. Sett papirformer utover på en stekeplate og ha deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer.

Bananmuffins uten melk og egg som blir fylt i former.

4

Vi brukte ganske små muffinsformer og fikk 20 stykker. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 minutter.

Bananmuffins uten melk og egg på et brett

5

Avkjøl muffinsene og sikt over melis.

Bananmuffins uten melk og egg med melis som drysses over

6

Server og nyt!

Bananmuffins uten melk og egg som er ferdigstekte

Ingredienser

 50 g melkefri margarin
 2 bananer
 150 g sukker
 1 dl melkefritt yoghurtalternativ
 250 g hvetemel
 1 ts vaniljesukker
 1 ts bakepulver
 0,50 ts natron
 1 klype salt
 melis(til pynt)

Fremgangsmåte

1

Bananmuffins uten melk og egg blir ekstra gode med overmodne bananer. En kjempelur måte å få brukt dem på!

2

I denne oppskriften har vi brukt kokos-"yoghurt" som erstatning for egg. Alle typer alternativer til yoghurt kan brukes. Hvis du tåler egg, kan du bruke 1 egg i stedet for 1 dl yoghurt.

3

Smelt den melkefrie margarinen og la den avkjøle. Mos bananene og rør sammen med sukker, vaniljesukker, salt, margarin og yoghurtalternativ. Sikt i hvetemel, bakepulver og natron og bland deigen forsiktig sammen. Sett papirformer utover på en stekeplate og ha deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer.

Bananmuffins uten melk og egg som blir fylt i former.

4

Vi brukte ganske små muffinsformer og fikk 20 stykker. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 minutter.

Bananmuffins uten melk og egg på et brett

5

Avkjøl muffinsene og sikt over melis.

Bananmuffins uten melk og egg med melis som drysses over

6

Server og nyt!

Bananmuffins uten melk og egg som er ferdigstekte

Bananmuffins uten melk og egg