Melkefrie cookies er veldig enkle og raske å lage. De blir aller best når de lages store. Men husk å sette de et stykke fra hverandre på brettet så de får plass til å sige litt utover!
For å lage cookies uten melk trenger du melkefri margarin og melkefri sjokolade. Vi har prøvd mange margarintyper, men til disse synes vi blå Melange uten melk, salt og soya fungerer best. Siden den er uten salt, har vi lagt til litt salt i oppskriften på melkefrie cookies.
Av melkefri sjokolade finnes det mange. I kjeksene på bildene har vi brukt sjokoladepletter som vi kjøpte på Cacas i Oslo. De er melke- og glutenfrie, men inneholder soya. Du kan også gjerne hakke opp sjokoladeplater av mørk melkefri sjokolade, for eksempel Coop mørk kokesjokolade (46 %). Den er mild og rund på smak og vil falle i smak hos både barn og voksne.
Tips: Det går an å fryse ned deigkulene og steke dem fra frossen tilstand i ettertid. Steketiden blir da litt lenger.
Cookies uten melk lager vi ofte her i huset. Disse er med sjokoladebiter og blir myke og saftige samtidig som de er litt sprø. Kjempegode!
Disse kjeksene er veldig enkle og raske å lage. De blir aller best når de lages store. Men husk å sette de et stykke fra hverandre på brettet så de får plass til å sige litt utover!
For å lage cookies uten melk trenger du melkefri margarin og melkefri sjokolade. Vi har prøvd mange margarintyper, men til disse synes vi blå Melange uten melk, salt og soya fungerer best. Siden den er uten salt, har vi lagt til litt salt i oppskriften.
Av melkefri sjokolade finnes det mange. I kjeksene på bildene har vi brukt sjokoladepletter som vi kjøpte på Cacas i Oslo. De er melke- og glutenfrie, men inneholder soya. Du kan også gjerne hakke opp sjokoladeplater av mørk melkefri sjokolade, for eksempel Coop mørk kokesjokolade (46 %). Den er mild og rund på smak og vil falle i smak hos både barn og voksne.
Tips: Det går an å fryse ned deigkulene og steke dem fra frossen tilstand i ettertid. Steketiden blir da litt lenger.

Cookies uten melk går raskt å lage, så det er lurt å sette stekeovnen på 190 grader før du begynner. Smelt den melkefrie margarinen og rør den sammen med hvitt og brunt sukker. La blandingen kjøle seg ned til romtemperatur.
Visp eggene sammen med vaniljeekstrakt. Bland alt bortsett fra sjokoladen godt sammen i en kjøkkenmaskin. Hakk den melkefrie sjokoladen og vend den forsiktig inn i deigen.
Form kuler med en isskje og legg dem på et brett med litt avstand.
Stek kjeksene i ca 12-15 minutter, avhengig av størrelse og ovn. Følg med på cookiene mens de steker. De skal være gylne, men fremdeles myke når de er ferdige.
Store, saftige, mye og samtidig litt sprø cookies med sjokoladebiter må vel være noe av det beste som finnes? Det synes i hvert fall vi!
Ingredienser
Fremgangsmåte
Cookies uten melk går raskt å lage, så det er lurt å sette stekeovnen på 190 grader før du begynner. Smelt den melkefrie margarinen og rør den sammen med hvitt og brunt sukker. La blandingen kjøle seg ned til romtemperatur.
Visp eggene sammen med vaniljeekstrakt. Bland alt bortsett fra sjokoladen godt sammen i en kjøkkenmaskin. Hakk den melkefrie sjokoladen og vend den forsiktig inn i deigen.
Form kuler med en isskje og legg dem på et brett med litt avstand.
Stek kjeksene i ca 12-15 minutter, avhengig av størrelse og ovn. Følg med på cookiene mens de steker. De skal være gylne, men fremdeles myke når de er ferdige.
Store, saftige, mye og samtidig litt sprø cookies med sjokoladebiter må vel være noe av det beste som finnes? Det synes i hvert fall vi!