Melkefri cannelloni lager du enkelt med å rulle kokte pastaplater rundt et deilig fyll og ha saus på toppen. Kombinasjonen pasta, spinat, tomat og «oste»-fyll er typisk italiensk. Prøv denne deilige middagsretten uten melk i helgen!

VanskelighetsgradEnkel

Cannelloni uten melk smaker nydelig med kjøtt- og spinatfyll og tomatsaus. Vi brukte Go'vegan Smøre i fyllet, som gir en god ostesmak.

Del

Cannelloni uten melk

Antall4 porsjoner
Tidsbruk (ca)3 timer

Cannelloni og kjøtt- og spinat-fyll
 8 lasagneplater
 400 g kjøttdeig
 200 g spinat
 150 g Go'vegan smøre
 salt
 pepper
Tomatsaus
 400 g hakkede hermetiske tomater
 1 gul løk
 2 fedd hvitløk
 2 ss provencekrydder
 1 klype sukker
 salt
 pepper
 20 g Violife prosociano (vegansk parmesan)(valgfritt)

1

Cannelloni uten melk lager du ved å først grovhakke løken og steke den på middels varme til den er gyllen. Finhakk hvitløken og stek den lett sammen med løken.

2

Bland de hakkede tomatene med løken og la tomatsausen småkoke mens du gjør klart resten.

3

Finn fram lasagneplatene, vi brukte fullkornpasta. Kok lasagneplatene i saltet vann i ca. 5 minutter.

koke pastaplater

4

Dekk en stekeplate med plastfolie og smør olje over. Ta lasagneplatene opp av kjelen og legg dem på stekeplaten.

5

Ha olje i en stekepanne og ha i spinaten. Varm opp spinaten mens du rører til den faller sammen. Ha den i ein bolle.

6

Stek kjøttdeigen. Bland kjøttdeigen med spinat og Go'vegan smøre. Smak til med provencekrydder, salt og pepper.

Saus til cannelloni uten melk

7

Fordel fyllet på pastaplatene og rull dem sammen. Ha litt olje i en ildfast form og legg de sammenrullede pastaplatene i formen.

Cannelloni uten melk

8

Smak til tomatsausen med salt, pepper og litt sukker. Hell tomatsausen over pastaplatene. Strø gjerne litt melkefri "parmesan" over også, hvis du vil og har.

pastaplater til cannelloni

9

Stek cannelloniene ved 220 grader i ca 20 minutter. Server dem gjerne med en grønn salat og hjemmebakt fletteloff med melkefri margarin. Nyt en deilig middag!

melkefri cannelloni

Ingredienser

Cannelloni og kjøtt- og spinat-fyll
 8 lasagneplater
 400 g kjøttdeig
 200 g spinat
 150 g Go'vegan smøre
 salt
 pepper
Tomatsaus
 400 g hakkede hermetiske tomater
 1 gul løk
 2 fedd hvitløk
 2 ss provencekrydder
 1 klype sukker
 salt
 pepper
 20 g Violife prosociano (vegansk parmesan)(valgfritt)

Fremgangsmåte

1

Cannelloni uten melk lager du ved å først grovhakke løken og steke den på middels varme til den er gyllen. Finhakk hvitløken og stek den lett sammen med løken.

2

Bland de hakkede tomatene med løken og la tomatsausen småkoke mens du gjør klart resten.

3

Finn fram lasagneplatene, vi brukte fullkornpasta. Kok lasagneplatene i saltet vann i ca. 5 minutter.

koke pastaplater

4

Dekk en stekeplate med plastfolie og smør olje over. Ta lasagneplatene opp av kjelen og legg dem på stekeplaten.

5

Ha olje i en stekepanne og ha i spinaten. Varm opp spinaten mens du rører til den faller sammen. Ha den i ein bolle.

6

Stek kjøttdeigen. Bland kjøttdeigen med spinat og Go'vegan smøre. Smak til med provencekrydder, salt og pepper.

Saus til cannelloni uten melk

7

Fordel fyllet på pastaplatene og rull dem sammen. Ha litt olje i en ildfast form og legg de sammenrullede pastaplatene i formen.

Cannelloni uten melk

8

Smak til tomatsausen med salt, pepper og litt sukker. Hell tomatsausen over pastaplatene. Strø gjerne litt melkefri "parmesan" over også, hvis du vil og har.

pastaplater til cannelloni

9

Stek cannelloniene ved 220 grader i ca 20 minutter. Server dem gjerne med en grønn salat og hjemmebakt fletteloff med melkefri margarin. Nyt en deilig middag!

melkefri cannelloni

Cannelloni uten melk med spinatfyll og tomatsaus