Gul kake uten melk er vel ikke dumt å lage på kakedagen, med påsken rett rundt hjørnet? Den populære og tradisjonsrike suksessterten med mandelbunn og gul krem slår aldri feil. Slik lager du den melkefri.
Til gul kake uten melk trenger du alternativer til to melkeprodukter: fløte og margarin. Vi brukte Gryr Til Matlaging og Melange uten melk, salt og soya, det ble veldig bra. Hvis du vil pynte med sjokolade, så må den også være melkefri.
Oppskriften passer en form på 20 x 30 cm. Vi delte bunnen i to etter at den var stekt så vi fikk to lag med den gule kremen. Du kan så klart ha ett lag om du heller vil. Til mandelbunnen kan du male mandlene selv eller bruke mandelmel. Suksessterte er naturlig glutenfri.
Prøv gjerne også de gule makronene våre til påske! De er perfekte å lage når du skal være hjemme og har litt ekstra tid. Selv om påsken kanskje ble litt annerledes i år, håper vi du får en riktig god påske!
Suksessterte uten melk er både melkefri og glutenfri og smaker fantastisk! I den gule kremen trenger du melkefrie alternativer til margarin og fløte.

Suksessterte uten melk er enkel å lage når du følger denne fremgangsmåten. Forvarm først stekeovnen til 180 °C og finn fram en form på 20 x 30 cm som du kler med bakepapir.
Mal mandlene til et fint mel og bland dem sammen med melis. Pisk eggehviten og sukkeret til en stiv marengs. Vend forsiktig mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott. Hell røren i formen og smør den utover til et jevnt lag.
Sett formen i stekeovnen på midterste rille og stek bunnen i ca. 25 minutter. For å sjekke om bunnen er ferdig, prøver du forsiktig å løfte opp et hjørne. Dersom bunnen slipper bakepapiret, er den ferdig. Avkjøl bunnen på en rist.
Til å lage den gule kremen trenger du melkefri margarin og et melkefritt alternativ til fløte. Vi brukte Melange og Gryr, som du ser på bildet. Del opp melkefri margarin i terninger og sett til side.
Ha alle ingrediensene bortsett fra margarinen i en kjele og visp godt sammen. Så varmer du opp på middels høy varme. Det er viktig at du rører hele tiden så ikke kremen svir seg. Når den begynner å koke må du passe ekstra godt på å røre.
NB: La kremen koke en liten stund til du er sikker på at den har tyknet og fått en fyldig konsistens. Hvis kremen ikke har kokt lenge nok til å bli tykk vil den ikke stivne så du kan ha den på kaka. I motsetning til gul krem MED melk som helst bare skal såvidt koke opp, kan og bør denne melkefrie kremen koke i flere minutter.
Når kremen er blitt ordentlig tykk, har du den over i en bolle og lar den kjøle seg ned litt. Rør så margarinen godt inn i kremen så margarinen smelter og kremen blir glatt. Hvis kremen er blitt litt kald og det er vanskelig å få all margarinen til å smelte, kan du eventuelt bruke en blender eller håndmikser til å piske kremen jevn og glatt.
Sett kremen kaldt, den vil da stivne enda mer.
Når kremen er blitt kald, kan du dele bunnen i to og legge den ene delen på et avlangt fat. Smør halvparten av den gule kremen på og legg den andre delen over. Smør resten av kremen på toppen.
Hvis du vil, kan du pynte kaken med smeltet melkefri sjokolade. Server og nyt!
Ingredienser
Fremgangsmåte
Suksessterte uten melk er enkel å lage når du følger denne fremgangsmåten. Forvarm først stekeovnen til 180 °C og finn fram en form på 20 x 30 cm som du kler med bakepapir.
Mal mandlene til et fint mel og bland dem sammen med melis. Pisk eggehviten og sukkeret til en stiv marengs. Vend forsiktig mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott. Hell røren i formen og smør den utover til et jevnt lag.
Sett formen i stekeovnen på midterste rille og stek bunnen i ca. 25 minutter. For å sjekke om bunnen er ferdig, prøver du forsiktig å løfte opp et hjørne. Dersom bunnen slipper bakepapiret, er den ferdig. Avkjøl bunnen på en rist.
Til å lage den gule kremen trenger du melkefri margarin og et melkefritt alternativ til fløte. Vi brukte Melange og Gryr, som du ser på bildet. Del opp melkefri margarin i terninger og sett til side.
Ha alle ingrediensene bortsett fra margarinen i en kjele og visp godt sammen. Så varmer du opp på middels høy varme. Det er viktig at du rører hele tiden så ikke kremen svir seg. Når den begynner å koke må du passe ekstra godt på å røre.
NB: La kremen koke en liten stund til du er sikker på at den har tyknet og fått en fyldig konsistens. Hvis kremen ikke har kokt lenge nok til å bli tykk vil den ikke stivne så du kan ha den på kaka. I motsetning til gul krem MED melk som helst bare skal såvidt koke opp, kan og bør denne melkefrie kremen koke i flere minutter.
Når kremen er blitt ordentlig tykk, har du den over i en bolle og lar den kjøle seg ned litt. Rør så margarinen godt inn i kremen så margarinen smelter og kremen blir glatt. Hvis kremen er blitt litt kald og det er vanskelig å få all margarinen til å smelte, kan du eventuelt bruke en blender eller håndmikser til å piske kremen jevn og glatt.
Sett kremen kaldt, den vil da stivne enda mer.
Når kremen er blitt kald, kan du dele bunnen i to og legge den ene delen på et avlangt fat. Smør halvparten av den gule kremen på og legg den andre delen over. Smør resten av kremen på toppen.
Hvis du vil, kan du pynte kaken med smeltet melkefri sjokolade. Server og nyt!