Pai uten melk med laks, purre og spinat passer perfekt til hverdags. Du får i deg fisk og mørkegrønne grønnsaker, og laksepaien smaker deilig!
Laksepai uten melk lager du enkelt med denne oppskriften. Vi har brukt ferdig paibunn til denne, men du kan selvsagt lage den fra bunnen om du heller vil.

Til denne retten trenger du melkefrie alternativer til margarin, fløte og rømme. Vi anbefaler Melange uten melk, salt og soya, Gryr Til Matlaging og Oatly iMat fraiche.
Laksepai uten melk er en enkel og god hverdagsrett. For å gjøre det ekstra enkelt har vi her brukt ferdig fersk paibunn til denne.
Sett stekeovnen på 180 grader. Ha litt olje i en form og legg laksefiletene i. Strø på litt salt og pepper. Stek så laksen i ca fem minutter.
Mens laksen steker, har du litt olje i en stekepanne og setter den på middels varme. Ha i spinaten og rør rundt til den faller sammen. Det tar bare et par minutter.
Smør en paiform med litt melkefri margarin og legg den ferske paibunnen i. Stikk noen hull i den med en gaffel og forstek den i ca 10 minutter.
Mens paibunnen forstekes, vasker du purren og skjærer den opp i ringer. Har du sensitiv mage, kan det være best å bruke bare den grønne delen av purren.
Finn fram det melkefrie alternativet til fløte. Vi bruker Gryr Til Matlaging.
Som alternativ til rømme bruker vi Oatly iMat Fraiche. Bland sammen egg og melkefrie alternativer til rømme og fløte. Rør inn litt salt og pepper.
Ta ut den forstekte bunnen fra stekeovnen og ha i laksen, spinaten og purren. Hell over eggeblandingen.
Stek paien i ca 30-40 minutter til eggestanden er stivnet. Server og nyt paien varm, gjerne med en grønn salat!
Ingredienser
Fremgangsmåte
Laksepai uten melk er en enkel og god hverdagsrett. For å gjøre det ekstra enkelt har vi her brukt ferdig fersk paibunn til denne.
Sett stekeovnen på 180 grader. Ha litt olje i en form og legg laksefiletene i. Strø på litt salt og pepper. Stek så laksen i ca fem minutter.
Mens laksen steker, har du litt olje i en stekepanne og setter den på middels varme. Ha i spinaten og rør rundt til den faller sammen. Det tar bare et par minutter.
Smør en paiform med litt melkefri margarin og legg den ferske paibunnen i. Stikk noen hull i den med en gaffel og forstek den i ca 10 minutter.
Mens paibunnen forstekes, vasker du purren og skjærer den opp i ringer. Har du sensitiv mage, kan det være best å bruke bare den grønne delen av purren.
Finn fram det melkefrie alternativet til fløte. Vi bruker Gryr Til Matlaging.
Som alternativ til rømme bruker vi Oatly iMat Fraiche. Bland sammen egg og melkefrie alternativer til rømme og fløte. Rør inn litt salt og pepper.
Ta ut den forstekte bunnen fra stekeovnen og ha i laksen, spinaten og purren. Hell over eggeblandingen.
Stek paien i ca 30-40 minutter til eggestanden er stivnet. Server og nyt paien varm, gjerne med en grønn salat!